Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Säyneballotine, pikkelöity kurkku, parsaa, valkoviinikastike, majoneesi ja ruohosipuliöljy, Darinan resepti

MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

VALKOVIINIKASTIKE

  • 50 g luomu voita
  • 10 cm purjon vartta
  • puolikas fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 1 tl fenkolin siemeniä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 dl kalalientä
  • 4 parsaa

SÄYNEBALLOTINE

  • 1 isohko säyne
  • 60 g smetanaa
  • 3 valkuaista
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • suolaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • keltaista ja vihreää kesäkurpitsaa
  • sitruunamehua

PIKKELÖITY KURKKU

  • ½ kurkku
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa

MAJONEESI

  • 1 kananmuna
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl jauhettua valkosipulia
  • suolaa
  • riisiviinietikkaa
  • rypsiöljyä

RUOHOSIPULIÖLJY

  • 1 nippu ruohosipulia
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • limen mehua

Valmistusohje

VALKOVIINIKASTIKE: Ruskista voissa paloiteltu purjo, salottisipuli sekä ohueksi viipaloitu fenkoli. Lisää fenkolisiemenet, viini sekä kalaliemi. Esikypsennä parsat kastikkeessa. Kun parsat ovat olleet pari minuuttia kastikkeessa, ota ne pois säyneballotinen täyttämistä varten sivuun, blendaa ja siivilöi kastike. Kaada kastike takaisin kattilaan, lisää vielä voita ja blendaa kunnes saat kuohkean kastikkeen.

SÄYNEBALLOTINE: Lämmitä uuni 80 asteeseen.

Fileoi kala ja aja se cutterissa smetanan, valkuaisten, riisiviinietikan kanssa. Lisää suola ja sitruunamehu sekä riisiviinietikka. Täytä färssilla pursotinpussi. Viipaloi kesäkurpitsat kuorijalla, leikkaa niistä tasakokoiset viipaleet ja vuoraa vuoron perään ”kuori” vihreästä ja keltaisesta kesäkurpitsasta. Pursota färssi, lisää keskelle parsa ja pursota lisää färssia, jotta parsa peittyy. Rullaa varovasti tiukalle rullalle, tee vähintään viisi kerrosta. Laita paistomittari ballotineen pituussuunnassa, ja aseta se 60 asteeseen. Kypsennä uunissa, anna hieman vetäytyä ja leikkaa varovasti kelmu pois, paloittele ja tarjoile.

PIKKELÖITY KURKKU: Viipaloi puolikas kurkku ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pikkelin ainekset sekaisin ja marinoi kurkku.

MAJONEESI: Riko kananmuna blenderin kulhoon, lisää sinappi, jauhettu valkosipuli, riisiviinietikka ja aloita blendaus. Valuta öljy pikkuhiljaa, kunnes saat paksun majoneesin.

RUOHOSIPULIÖLJY: Blendaa kaikki ainekset, siivilöi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Perunagratiini mäti-purjo-fenkolikastikkeella, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti