Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Yrttikroketti, yrttimajoneesi, hernepaistos ja tomaattiliemi - Vegaaninen annos, Samulin resepti

Pohjoismaista_diplomatiaa-28
MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

YRTTIÖLJY

  • 180 g yrttejä
  • 5 dl rypsiöljyä
  • suolaa

LIEMI

  • 800 g tomaatteja
  • 75 g kurkku kuorittuna
  • 50 g inkivääriä
  • 15 g basilikaa
  • 15 g varsiselleriä
  • 15 valkosipulinkynttä
  • 5 g jalopenoa

LIEMEN MAUTAMINEN

  • 30 g valkoviinietikkaa
  • 15 g sokeria
  • 10 g suolaa

YRTTIKROKETTI

  • 70 g säilykekikhernelientä
  • 50 g pakaste soijapapuja massaan sileäksi
  • 50 g pakaste soijapapuja silputtuna tuomaan tekstuuria
  • 1 pieni shalottisipuli
  • 15 g basilikaa
  • 2 g suolaa
  • 1-2 rkl jauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä

LEIVITYKSEEN

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl pankojauhoja

PAISTOS

  • 100 g pakasteherneitä
  • 100 g broccolinia
  • 50 g kuorittuja pakaste soijapapuja
  • 50 g pikkelikurkkuja
  • 1,5 dl yrttiöljyä
  • herneenversoja
  • 1-2 tl suolaa

MAJONEESI

  • 180 g yrttiöljyä
  • 60 g rypsiöljyä
  • 60 g aquafabaa eli kikhernelientä
  • 20 g tummaa siirappia
  • 15 g vaaleaa etikkaa
  • 4 g suolaa
  • 2 g sinappijauhetta

Valmistusohje

YRTTIÖLJY:

LIEMI: Mittaa tehosekoittimeen öljy ja haluamasi yrtit.  Lisää hyppysellinen suolaa. Anna käydä täydellä teholla 2 minuuttia. Siivilöi karitaliinan läpi. Laita pursotinpussiin. Laita pussi roikkumaan niin, että neste valuu pussin kärkeen. Ennen käyttöä leikkaa pussin päähän reikä ja valuta alas valunut neste ulos.

LIEMEN MAUTAMINEN: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä täydellä teholla noin 30 sekuntia. Valuta kastikesiivilän läpi kattilaan. Kiehauta. Kuori liemi siistiksi. Siivilöi vielä kerran siivilän läpi. Mausta valkoviinietikalla, sokerilla ja suolalla.

YRTTIKROKETTI: Ota soijapavuista pois kuori. Kuori yhteensä 150 g (50 g tulee paistokseen). Mittaa kroketin ainekset korkeaan astiaan, lukuunottamatta silputtua soijapapua. Aja sauvasekoittimella kaikki sileäksi tahnaksi. Lisää silputut soijapavut valmiiseen massaan. Mittaa massaa lusikkaan n. 20 g. Pyörittele kevyesti palloiksi. Jos massa tarttuu liikaa käsiin, lisää jauhoa.

LEIVITYKSEEN: Laita vehnäjauhot, kaurakerma ja pankojauhot kaikki omille lautasilleen. Pyörittele kroketit kevyesti ensin vehnäjauhoissa, sitten kaurakermassa ja lopuksi pankojauhoissa. Katso että kroketit peittyvät kauttaaltaan jokaisessa vaiheessa.

Öljyä friteeraukseen.

Friteeraa kroketit noin 170 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta paperin kautta odottamaan

PAISTOS: Mittaa kaikki paistoksen ainekseret kattilaan. Lämmitä niin, että yrttiöljy alkaa kuplimaan ja kaikki paistoksen ainekset ovat lämmenneet kauttaaltaan. Mausta suolalla.

MAJONEESI: Yhdistä öljyt. Mittaa muut aineet sauvasekoittimen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella. Kaada öljyä hitaasti mukaan, kokoajan sauvasekoitinta nostellen. Majoneesi on valmis. Tarkista maku.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit