Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Yrttikroketti, yrttimajoneesi, hernepaistos ja tomaattiliemi - Vegaaninen annos, Samulin resepti

MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

YRTTIÖLJY

  • 180 g yrttejä
  • 5 dl rypsiöljyä
  • suolaa

LIEMI

  • 800 g tomaatteja
  • 75 g kurkku kuorittuna
  • 50 g inkivääriä
  • 15 g basilikaa
  • 15 g varsiselleriä
  • 15 valkosipulinkynttä
  • 5 g jalopenoa

LIEMEN MAUTAMINEN

  • 30 g valkoviinietikkaa
  • 15 g sokeria
  • 10 g suolaa

YRTTIKROKETTI

  • 70 g säilykekikhernelientä
  • 50 g pakaste soijapapuja massaan sileäksi
  • 50 g pakaste soijapapuja silputtuna tuomaan tekstuuria
  • 1 pieni shalottisipuli
  • 15 g basilikaa
  • 2 g suolaa
  • 1-2 rkl jauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä

LEIVITYKSEEN

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 dl pankojauhoja

PAISTOS

  • 100 g pakasteherneitä
  • 100 g broccolinia
  • 50 g kuorittuja pakaste soijapapuja
  • 50 g pikkelikurkkuja
  • 1,5 dl yrttiöljyä
  • herneenversoja
  • 1-2 tl suolaa

MAJONEESI

  • 180 g yrttiöljyä
  • 60 g rypsiöljyä
  • 60 g aquafabaa eli kikhernelientä
  • 20 g tummaa siirappia
  • 15 g vaaleaa etikkaa
  • 4 g suolaa
  • 2 g sinappijauhetta

Valmistusohje

YRTTIÖLJY:

LIEMI: Mittaa tehosekoittimeen öljy ja haluamasi yrtit.  Lisää hyppysellinen suolaa. Anna käydä täydellä teholla 2 minuuttia. Siivilöi karitaliinan läpi. Laita pursotinpussiin. Laita pussi roikkumaan niin, että neste valuu pussin kärkeen. Ennen käyttöä leikkaa pussin päähän reikä ja valuta alas valunut neste ulos.

LIEMEN MAUTAMINEN: Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Käytä täydellä teholla noin 30 sekuntia. Valuta kastikesiivilän läpi kattilaan. Kiehauta. Kuori liemi siistiksi. Siivilöi vielä kerran siivilän läpi. Mausta valkoviinietikalla, sokerilla ja suolalla.

YRTTIKROKETTI: Ota soijapavuista pois kuori. Kuori yhteensä 150 g (50 g tulee paistokseen). Mittaa kroketin ainekset korkeaan astiaan, lukuunottamatta silputtua soijapapua. Aja sauvasekoittimella kaikki sileäksi tahnaksi. Lisää silputut soijapavut valmiiseen massaan. Mittaa massaa lusikkaan n. 20 g. Pyörittele kevyesti palloiksi. Jos massa tarttuu liikaa käsiin, lisää jauhoa.

LEIVITYKSEEN: Laita vehnäjauhot, kaurakerma ja pankojauhot kaikki omille lautasilleen. Pyörittele kroketit kevyesti ensin vehnäjauhoissa, sitten kaurakermassa ja lopuksi pankojauhoissa. Katso että kroketit peittyvät kauttaaltaan jokaisessa vaiheessa.

Öljyä friteeraukseen.

Friteeraa kroketit noin 170 asteisessa öljyssä noin 3 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita. Nosta paperin kautta odottamaan

PAISTOS: Mittaa kaikki paistoksen ainekseret kattilaan. Lämmitä niin, että yrttiöljy alkaa kuplimaan ja kaikki paistoksen ainekset ovat lämmenneet kauttaaltaan. Mausta suolalla.

MAJONEESI: Yhdistä öljyt. Mittaa muut aineet sauvasekoittimen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella. Kaada öljyä hitaasti mukaan, kokoajan sauvasekoitinta nostellen. Majoneesi on valmis. Tarkista maku.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pääruoka – Japanilainen ateria, paahdettua ankkaa, japanilainen riisi, purjo-kevätsipulisalaatti, Markun reseptiMasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Riisiä, marinoituja merirapuja kastikkeella ja pikkelöityä retikkaa, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiKoko Suomi leipoo: Tulistuneet vegaaniset välipala pizzaset, Hannan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti