Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Myskikurpitsasalaatti misovinegretilla ja persilja-valkosipuli -creme fraichella, Darinan resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

SALAATTI

  • ½ myskikurpitsa
  • 1 iso punasipuli
  • 1 valkosipuli
  • salaattiruukku
  • herneenversoruukku
  • 10 vihreää papua
  • 10 kirsikkatomaattia
  • aurinkokuivattujatomaatteja
  • basilikaöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä

MISOVINEGRETTE

  • 2 rkl vaaleaa misotahnaa
  • 1 tl shamppanjaviinietikkaa
  • 1 dl basilikaoliiviöljyä
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • suolaa
  • pippuria

PERSILJA-VALKOSIPULI CREME FRAICHE

  • ½ prk Creme fraichea
  • 1 paahdettu valkosipuli
  • ½ persiljaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

SALAATTI: Kuumenna uunin grillivastus 200 asteeseen. Pese ja halkaise myskikurpitsa. Leikkaa puolikas kurpitsa vielä kerran pitkittäin puoleksi. Leikkaa puolikuun muotoisia sentin paksuisia paloja ja lado ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Kuori ja halkaise punasipuli kuuteen osaan ja lado samalle pellille. Halkaise myös valkosipuli poikittain ja laita pellille. Mausta basilikaöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista uunissa, kunnes saat kauniin pinnan kurpitsaan ja sipuliin. Valkosipulia käytetään myöhemmin jäähtyneenä.

Leikkaa toisesta neljäsosasta myskikurpitsaa kuori pois, ja leikkaa paloiksi. Leikkaa pavuista kannat ja hienonna yksi valkosipulinkynsi. Paista pannulla kurpitsapalat ja pavut hienonnetun valkosipulin sekä mausteiden kanssa. Paahda pannulla pinjansiemeniä ja jäähdytä. 

Pese ja halkaise kirsikkatomaatit, lisää sekaan myös aurinkokuivatut tomaatit. Pese salaatti sekä herneversot, kuivaa ja laita kulhoon odottamaan vinegrettea.

MISOVINEGRETTE: Erillisessä kulhossa vatkaa käsin vingreten aineksen tasaiseksi.

PERSILJA-VALKOSIPULI CREME FRAICHE: Purista paahdettu valkosipuli kuoristaan erilliseen kulhoon, lisää creme fraiche, persilja ja mausteet. Blendaa tasaiseksi massaksi.

Kokoa annos. Lisää salaattiin vinegrette, tomaatit ja sekoita. Laita päälle punasipuli, paistetut kurpitsat sekä pavut. Asettele paahdetut kurpitsat sekä maustettu creme fraiche ja lopuksi sirottele paahdetut pinjansiemenet. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Thaibasilika-nauta, korianteri-kookosriisi ja som tam salaatti, Markun ja Samulin reseptiMasterChef Suomi: Säyneballotine, pikkelöity kurkku, parsaa, valkoviinikastike, majoneesi ja ruohosipuliöljy, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Aasialainen kurpitsakeitto simpukkasalaatilla, Markun reseptiMasterChef Suomi: Karitsan karetta, tomaattinen bulgur, romesco-kastiketta, paahdettua mustakaalia, Markun reseptiMasterChef: Team Tähti -joukkueen reseptitMasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefJälkiruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti