Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan resepti

Katukokkien_laulu-23
MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

KESÄRULLIEN TÄYTTEET

  • 1 porkkana
  • 10 cm pala kurkkua
  • ½ punainen paprika
  • 2 retiisiä
  • 1 pnt korianteria
  • ½ punainen chili
  • riisinuudeleita
  • riisipaperiarkkeja

JÄTTIKATKARAVUT

  • 8 jättikatkarapua
  • 1 punainen chili
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä

KALAKASTIKE

  • ½ dl kalakastiketta
  • ½ dl limen mehua
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 punainen chili

MAAPÄHKINÄVOIKASTIKE

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 rkl limenmehu
  • 1 rkl riisiviinietikka

Valmistusohje

KESÄRULLIEN TÄYTTEET: Suikaloi porkkana, paprika ja retiisit. Viipaloi kurkku ja chili. Kypsennä riisinuudeli kiehuvassa vedessä, ja nosta sen jälkeen kylmään veteen, jotta nuudeli pysyy irtonaisena. Liota riisipaperiarkit kuumassa vedessä nopeasti juuri ennen kuin rullaat kesärullan.

JÄTTIKATKARAVUT: Poista jättikatkaravun pää, kuoret sekä suoli. Pilko valkosipulinkynnet ja chili. Tee marinadi rypsiöljystä, chilistä ja valkosipulista, ja laita siistityt jättikatkaravut marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Paista ravut kuumalla pannulla kypsiksi, ja lisää suolaa maun mukaan. Halkaise ennen kerärullien täyttöä.

KALAKASTIKE: Pilko chili. Sekoita ainekset kulhossa. Tasapainota maut tarpeen tullen.

MAAPÄHKINÄVOIKASTIKE: Sekoita aineet kulhossa. Tarkista maku, ja tasapainota halutessasi.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit