Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan resepti

MTV
Julkaistu 06.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannentoista jakson resepti.

KESÄRULLIEN TÄYTTEET

  • 1 porkkana
  • 10 cm pala kurkkua
  • ½ punainen paprika
  • 2 retiisiä
  • 1 pnt korianteria
  • ½ punainen chili
  • riisinuudeleita
  • riisipaperiarkkeja

JÄTTIKATKARAVUT

  • 8 jättikatkarapua
  • 1 punainen chili
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä

KALAKASTIKE

  • ½ dl kalakastiketta
  • ½ dl limen mehua
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 punainen chili

MAAPÄHKINÄVOIKASTIKE

  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 rkl limenmehu
  • 1 rkl riisiviinietikka

Valmistusohje

KESÄRULLIEN TÄYTTEET: Suikaloi porkkana, paprika ja retiisit. Viipaloi kurkku ja chili. Kypsennä riisinuudeli kiehuvassa vedessä, ja nosta sen jälkeen kylmään veteen, jotta nuudeli pysyy irtonaisena. Liota riisipaperiarkit kuumassa vedessä nopeasti juuri ennen kuin rullaat kesärullan.

JÄTTIKATKARAVUT: Poista jättikatkaravun pää, kuoret sekä suoli. Pilko valkosipulinkynnet ja chili. Tee marinadi rypsiöljystä, chilistä ja valkosipulista, ja laita siistityt jättikatkaravut marinoitumaan noin 15 minuutiksi. Paista ravut kuumalla pannulla kypsiksi, ja lisää suolaa maun mukaan. Halkaise ennen kerärullien täyttöä.

KALAKASTIKE: Pilko chili. Sekoita ainekset kulhossa. Tasapainota maut tarpeen tullen.

MAAPÄHKINÄVOIKASTIKE: Sekoita aineet kulhossa. Tarkista maku, ja tasapainota halutessasi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun reseptiMasterChef Suomi: Grillattuja rapuja, chiliöljyä, rapeita paneroituja pernillan lehtiä, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Haukimureke, kirsikkatomaattien ja mausteisen valkoviinivoikastikkeen kanssa, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti