MasterChef Suomi: The Mosaic Kalakeitto, Janin resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainekset
- 100 g kirjolohta
- 1/3 punaista porkkanaa
- 1/3 keltaista porkkanaa
- 1/2 sipuli
- 10 g kirjolohen mätiä
- 3 oksaa tilliä
- 1 peruna
- 1 dl kalalientä
- 1 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- Hienoa merisuolaa
- mustapippuria
Pikkeliliemi
- 1 dl vettä
- 0,5 dl valkoviinietikka
- 0,25 dl sokeria
Valmistusohje
Laita sousvide päälle ja vesi lämpenemään. Fileoi kala, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita kelmun sisälle tiiviiksi rullaksi. Laita kalan perkeet ja 50 g voita kattilaan odottamaan ja laita liesi miedolle lämmölle. Kun sousviden vesi on 55 asteista laita kirjolohikäärö vesihauteeseen 30 minuutiksi.
Kuori ja leikkaa sipulista puolet ja paista pannulla voissa kunnes se on karamellisoitunut. Kiehauta pikkelöintiliemi. Viipaloi loput sipulista ja lisää viipaleet liemeen. Jätä odottamaan.
Kuori juurekset ja peruna, hukkapalat voi laittaa kalanperkeiden sekaan, lisää kalaliemi ja laita kattilaan muhimaan noin 30min. Lopuksi lisää kerma ja sammuta liesi. Nosta lohi pois vesihauteesta, anna levätä hetki ja leikkaa 3 cm x 3 cm paloiksi. Annostele lohi, juurekset, karamellisoidut ja pikkelöidyt sipulit lautaselle. Kaada siivilöity kermainen kalaliemi mukaan. Koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti