Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: The Mosaic Kalakeitto, Janin resepti

Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainekset

  • 100 g kirjolohta
  • 1/3 punaista porkkanaa
  • 1/3 keltaista porkkanaa
  • 1/2 sipuli
  • 10 g kirjolohen mätiä
  • 3 oksaa tilliä
  • 1 peruna
  • 1 dl kalalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • Hienoa merisuolaa
  • mustapippuria

Pikkeliliemi

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl valkoviinietikka
  • 0,25 dl sokeria

Valmistusohje

Laita sousvide päälle ja vesi lämpenemään. Fileoi kala, mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita kelmun sisälle tiiviiksi rullaksi. Laita kalan perkeet ja 50 g voita kattilaan odottamaan ja laita liesi miedolle lämmölle. Kun sousviden vesi on 55 asteista laita kirjolohikäärö vesihauteeseen 30 minuutiksi. 

Kuori ja leikkaa sipulista puolet ja paista pannulla voissa kunnes se on karamellisoitunut. Kiehauta pikkelöintiliemi. Viipaloi loput sipulista ja lisää viipaleet liemeen. Jätä odottamaan.

Kuori juurekset ja peruna, hukkapalat voi laittaa kalanperkeiden sekaan, lisää kalaliemi ja laita kattilaan muhimaan noin 30min. Lopuksi lisää kerma ja sammuta liesi. Nosta lohi pois vesihauteesta, anna levätä hetki ja leikkaa 3 cm x 3 cm paloiksi. Annostele lohi, juurekset, karamellisoidut ja pikkelöidyt sipulit lautaselle. Kaada siivilöity kermainen kalaliemi mukaan. Koristele tillillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Jauhelipihvit – Teemu I:n reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiKalapullat currykastikkeessa
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti