Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kuha & Kroketti, Antin resepti

Julkaistu 14.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.

Ainekset

  • 1 kpl kukkakaali
  • 3 kpl perunaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 4 dl korppujauhoa
  • 1 kpl sitruunaa
  • 1 kpl kokonainen kuha
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl salottisipulia
  • 1 puntti Järvikylän timjamia
  • 1 kg voita
  • 1,5 l kuohukermaa
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 5 g liivatelehteä
  • 7 dl täysmaitoa
  • 350 g tummaa suklaata
  • 1 dl ruokosokeria
  • 13 kpl parhaat kananmuna
  • 4 dl sokeria
  • 6 kpl appelsiinia
  • Hienoa merisuolaa
  • Hienoa mustapippuria
  • Muikunmätiä

Valmistusohje

Valmista jäätelö. Erottele 8 kpl keltuaisia. Raasta appelsiinien kuoret. Kuumenna maito, kerma, sokeri ja keltuaiset 82- asteiseksi. Ota pois liedeltä. Lisää joukkoon timjaminoksat ja anna maustua n. 15 min. Siivilöi ja kaada jäätelökoneeseen. Lisää joukkoon appelsiinin kuoret.

Valmista suklaavanukas. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kiehauta 2 dl maitoa ja liota pehmenneet liivatelehdet maitoon. Kaada kuuma neste paloitellun tumman suklaan päälle. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada vanukasmassa silikonimuottiiin. Laita pakastimeen jäähtymään.

Valmista kakku. Sulata 100 g voita ja suklaata 100 g. Lisää 2 kpl kananmunaa, 1 ½ dl sokeria ja 4 rkl vehnäjauhoa joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle ohueksi,

 ½ cm paksuiseksi kerrokseksi. Paista 140- asteisessa uunissa noin 20-25 min. Leikkaa jäähtyneestä kakusta halutun muotoisia paloja.

Valmista curd. Lisää 3 kpl kananmunaa, 3 dl appelsiinimehua, 1 ½ dl sokeria ja 100 g voita kattilaan ja keitä paksuksi tahnaksi. Jäähdytä valmis curd.

Valmista peruna-kukkakaalikroketit. Fileoi kuha nahattomaksi ja ruodottomaksi. Keitä perunat kypsiksi. Pilko puolikas kukkakaali ja paahda pienessä voissa pannulla kypsäksi. Soseuta kukkakaali ja peruna blenderissä. Lisää massaan 1 kpl kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile massasta palloja ja pakasta n. 30 min. Pakastuksen jälkeen leivitä pallot. Pyörittele pallot ensiksi rikotussa kananmunassa, jonka jälkeen korppujauhossa. Frittaa leivitetyt kroketit 180- asteisessa uppopaistoöljyssä. Mausta kroketit suolalla.

Valmista kuhan rangasta kastike. Laita kalan perkuuroippeet kattilaan voin, valkosipulin sekä pilkotun salottisipulin kanssa. Lisää joukkoon omenaviinietikka ja kalaliemi. Anna keittyä kasaan n. 15 minuuttia. Siivilöi liemi. Lisää kerma ja sekoita sauvasekoittimella joukkoon kuutioitua voita n.75 g. Mausta suolalla ja sitruunan mehulla.

Tee 1-2-3 liemi. Lisää 1 dl etikkaa, 2 dl sokeria ja 3 dl vesi. Kieuhauta ja ota liedeltä. Laita kukkakaalin nuput liemeen.

Valmista confattu kuha. Ruskista voita n. 250 g pannulla. Siirrä kuhapalat pellille ja kaada ruskistunut voi kalojen päälle. Laita uuniin 200 asteeseen n. 5 min tai kunnes kuha on kypsää ja lohkeilee hyvin.

Laita kala lautaselle keskelle, nosta kroketti viereen. Asettele pikkelöidyt kukkakaalit kalan viereen. Koristele yrteillä sekä muikun mädillä.

Kasaa jälkiruoka niin, että nostat kakkua lautasen pohjalle, kakun päälle appelsiinicurdia, suklaamoussea, sekä appelsiinijäätelöä.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Etelä-Karjalainen vetyleipäpitko, Janin reseptiMasterChef Suomi: Kupukalaa, Iinan reseptiKoko Suomi leipoo: Sydämelliset ruis-porkkanabageli, Nellan reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Tomaattia, savustettua maitoa ja grillattua kampasimpukkaa – Aleksin reseptiMasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihillo
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti