Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kesäyön kalaonni kahdelle, Sofian resepti

MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

HERNEPYREE

  • kourallinen koristeherneitä
  • 1 kevätsipuli
  • 50 g luomuvoita
  • ½ -1dl kuohukermaa
  • ripaus hienoa merisuolaa

SALAATTI

  • 1 raparperi
  • ½ hapokas omena
  • 1 salaattikurkku + jäävettä
  • 1 kuha
  • ½ dl kvinoaa
  • smetanaa maun mukaan
  • tilliä

PIKKELILIEMI

  • loraus väkiviinaetikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Laita hernepyreen kaikki ainekset kattilaan ja kypsennä, aja sen jälkeen se blenderissä. Laita pyre lautaselle ensimmäisenä.

Laita pikkeliliemi kiehumaan ja paloittele raparperistä ja omenasta brunoisea (pientä kuutiota), lisää liemi päälle.

Siivuta esim. mandoliinilla kurkkua pituussuunnassa ja lisää kurkut jäiseen veteen.

Laita vesi ja kvinoa kiehumaan, keitä kypsäksi. Mausta lopuksi smetanalla ja ripauksella suolaa.

Suomuta ja fileoi kuha. Ota ruodot pois. Kuumenna öljy pannulla ja laita kuha ja osa fine brunoise raparpereista pannulle (kuha nahka alaspäin pannulle ja paista 50 asteiseksi). Käännä puolta pieneksi hetkeksi. 

Lisää salaatit pyreen päälle, jäiset kurkut n. 3kpl per annos veneeksi niiden päälle, tamppaa pienellä ympyrän muotoisella muotilla kurkun päälle kvinoakakku, sen päälle paistettu kuha ja paistetut raparperit, pikkelöidyt omenat ja raparperit sivuille salaatin päälle, pikkelilientä vähän kaikkialle, koristehernettä ja tilliä kalan päälle, ja leikkaa vielä raakaa raparperiä annoksen ympärille.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhaa jalapenojogurttikastikkeella, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Timjamivoissa paahdettua broileria, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti