Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kalakakkuja kukkakaalipyrettä, pikkelöityjä kasviksia ja tilliöljyä, Taijan resepti

MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

KALAKAKUT

  • 1 kpl säyne fileoituna
  • 1 tl limen kuoriraastetta
  • 1 rkl smetanaa
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 t suolaa

KUKKAKAALIPYRE

  • 1 kukkakaali
  • 50 g voita
  • ½ dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • hyppysellinen muskottia

PIKKELÖIDYT KASVIKSET

  • 1 kpl porkkana
  • 1 kpl keltainen kesäkurpitsa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 3 dl vettä

KIRVELIÖLJY

  • 3 dl rypsiöljyä
  • 1 pnt kirveliä

Valmistusohje

KALAKAKUT: Vedä fileet lihamyllyn läpi. Mausta massa limellä, smetanalla, suolalla ja ruohosipulilla. Paista koepala pannulla. Öljyä kädet ja pyöritä taikinasta palloja.

KUKKAKAALIPYRE: Keitä kukkakaalit suolavedessä. Siivilöi ja laita blenderiin voin ja kerman kanssa. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

PIKKELÖIDYT KASVIKSET: Siivuta porkkana ja kesäkurpitsa julienne tyyliin. Laita pikkelöintiliemeen.

KIRVELIÖLJY:

Laita blenderiin öljy ja puntti kirveliä. Aja sileäksi, siivilöi.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun reseptiMasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Tulista myskikurpitsakeittoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä, chiliöljyä ja vaahdotettua smetanaa, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti