Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Mustajuurikeitto, sienitartar, pikkelöity punasipuli, ruohosipuliöljy sekä mustajuurisipsi,Darinan resepti

Pohjoismaista_diplomatiaa-12
MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

MUSTAJUURIKEITTO

  • 1 kg mustajuurta
  • 1 ison purjon valkoinen osuus
  • 3 salottisipulia
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ l kuohukermaa
  • n. 1 l kasvisfondia/kasvislientä
  • voita
  • suolaa

SIENITARTAR

  • 4 isoa kuningasvinokasta
  • puoli kiloa tatteja
  • 1–2 rkl misotahnaa
  • 2 rkl soijaa
  • voita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

MUSTAJUURISIPSIT

  • öljyä frittaamiseen
  • 1 iso mustajuuri
  • suolaa

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 5 pientä punasipulia
  • 1–2–3 piekkelöintilientä

RUOHOSIPULIÖLJY

  • 1 pnt ruohosipulia
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

MUSTAJUURIKEITTO: Pilko sipulit pieniksi ja kuullota niitä voissa, mausta sokerilla ja suolalla. Lisää kattilaan kuorittu ja pilkottu mustajuuri sekä kasvisliemi. Anna kiehua 10 minuuttia, lisää valkopippuri, kerma sekä sitruunan mehu. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa. Blendaa keitto tasaisen sileäksi.

SIENITARTAR: Kuutioi sienet pieneksi, kuullota voissa. Lisää pannulle misotahna sekä soijakastike. Paista sieniä, kunnes ne ovat luovuttaneet ylimääräisen nesteen ja alkavat saada väriä, lisää valkoviinietikka. Tarkista maku, lisää suola tarvittaessa. 

MUSTAJUURISIPSIT: Siivuta kuorimaveitsellä mustajuuri ja paista kauniita kullanvärisiä sipsejä. Mausta suolalla.

PIKKELÖITY PUNASIPULI: Kuori punasipuli ja leikkaa puolikkaiksi. Kaada kuuma pikkelöintiliemi sipulien päälle, ja anna maustua kylmässä. Voit tohottaa/paistaa sipulien pinnat ennen tarjoilua.

RUOHOSIPULIÖLJY: Blendaa ja siivilöi seos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit