Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Mustajuurikeitto, sienitartar, pikkelöity punasipuli, ruohosipuliöljy sekä mustajuurisipsi,Darinan resepti

MTV
Julkaistu 13.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännentoista jakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

MUSTAJUURIKEITTO

  • 1 kg mustajuurta
  • 1 ison purjon valkoinen osuus
  • 3 salottisipulia
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl sokeria
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ l kuohukermaa
  • n. 1 l kasvisfondia/kasvislientä
  • voita
  • suolaa

SIENITARTAR

  • 4 isoa kuningasvinokasta
  • puoli kiloa tatteja
  • 1–2 rkl misotahnaa
  • 2 rkl soijaa
  • voita
  • 1 rkl valkoviinietikkaa

MUSTAJUURISIPSIT

  • öljyä frittaamiseen
  • 1 iso mustajuuri
  • suolaa

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 5 pientä punasipulia
  • 1–2–3 piekkelöintilientä

RUOHOSIPULIÖLJY

  • 1 pnt ruohosipulia
  • 2 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

MUSTAJUURIKEITTO: Pilko sipulit pieniksi ja kuullota niitä voissa, mausta sokerilla ja suolalla. Lisää kattilaan kuorittu ja pilkottu mustajuuri sekä kasvisliemi. Anna kiehua 10 minuuttia, lisää valkopippuri, kerma sekä sitruunan mehu. Tarkista maku, ja lisää tarvittaessa suolaa. Blendaa keitto tasaisen sileäksi.

SIENITARTAR:

Kuutioi sienet pieneksi, kuullota voissa. Lisää pannulle misotahna sekä soijakastike. Paista sieniä, kunnes ne ovat luovuttaneet ylimääräisen nesteen ja alkavat saada väriä, lisää valkoviinietikka. Tarkista maku, lisää suola tarvittaessa. 

MUSTAJUURISIPSIT: Siivuta kuorimaveitsellä mustajuuri ja paista kauniita kullanvärisiä sipsejä. Mausta suolalla.

PIKKELÖITY PUNASIPULI: Kuori punasipuli ja leikkaa puolikkaiksi. Kaada kuuma pikkelöintiliemi sipulien päälle, ja anna maustua kylmässä. Voit tohottaa/paistaa sipulien pinnat ennen tarjoilua.

RUOHOSIPULIÖLJY: Blendaa ja siivilöi seos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Häränhäntää punaviinikastikkeella ja kasvisfondanttia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, paahdettuja viinirypäleitä ja kermassa haudutettua paksoita, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Sokerisuolattua siikaa, pikkelöity fenkolisalaatti, sitrusgeeliä sekä thaibasilika-öljyllä maustettu juurisellerikastike, Iinan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti