Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Paistetut muikut – Ollin resepti

Julkaistu 15.02.2022 21:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Paistetut muikut

  • muikkuja
  • suolaa
  • sokeria
  • voi

Friteeratut muikun pyrstöt

  • muikun pyrstöjä
  • suolaa
  • sokeria
  • frittiöljy

Sipulipyree

  • 4 salottisipulia
  • suola
  • pippuri
  • öljy
  • valkoviinietikka
  • 0,5dl kerma
  • 0,5dl punainen maito

Korallituile

  • 10g vehnäjauho
  • 60g Öljy
  • 50g vettä
  • ripaus suolaa

Perunasipsit

  • perunaa
  • suolaa
  • frittiöljy

Valmistusohje

Laita muikut kulhoon ja lisää suolaa sekä sokeria. Anna suolaantua 15min. Leikkaa pyrstöt pois ja aseta erilleen muusta kalasta.

Kuori sipulit, laita öljyä, suolaa, pippuria ja etikkaa. Laita uunivuossa 200c uuniin 25min. Ota sipulit pois uunista ja laita blenderiin. Sekoita sipulit, kerma ja maito blenderissä. Mausta maun mukaan.

Leikkaa perunat mandoliinilla ohuiksi siivuiksi ja jätä kylmään veteen.

Sekoita tuilen ainekset yhdeksi ohueksi emulsioksi. kaada pannulle joka on keskilämmöllä. paista kullanruskeaksi ja rapeaksi.

Ruskista voi ja kierittele muikut jauhoissa, suolassa ja pippurissa. Paista muikut kullanruskeiksi. Friteeraa perunat 170c kullanruskeiksi. Mausta suolalla. osan voi friteerata todella kuiviksi ja laittaa kuivuttuaan blenderiin jotta saa aikaiseksi muikunpyrstöpölyä.

Pyörittele pyrstöt jauhoissa, suolassa ja pippurissa. Friteeraa 170c kullanruskeiksi.

Annostele pyrettä pohjalle, paistettuja muikkuja, sipsejä, tuile ja pyrstöjä. Lopuksi ripottele muikunpyrstöpölyä annoksen päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen reseptiPoro-Bento – Matiaksen reseptiSuomalainen muikku-bentoboksi – Kristiinan reseptiMasterChef: Sipulipiirakka – Ollin reseptiMasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn reseptiMasterChef: Paistetut muikut ja perunaa kahdella tapaa – Ellan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti