MasterChef: Paistetut muikut – Ollin resepti

mc_eps2_tehtävä1_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.

Paistetut muikut

  • muikkuja
  • suolaa
  • sokeria
  • voi

Friteeratut muikun pyrstöt

  • muikun pyrstöjä
  • suolaa
  • sokeria
  • frittiöljy

Sipulipyree

  • 4 salottisipulia
  • suola
  • pippuri
  • öljy
  • valkoviinietikka
  • 0,5dl kerma
  • 0,5dl punainen maito

Korallituile

  • 10g vehnäjauho
  • 60g Öljy
  • 50g vettä
  • ripaus suolaa

Perunasipsit

  • perunaa
  • suolaa
  • frittiöljy

Valmistusohje

Laita muikut kulhoon ja lisää suolaa sekä sokeria. Anna suolaantua 15min. Leikkaa pyrstöt pois ja aseta erilleen muusta kalasta.

Kuori sipulit, laita öljyä, suolaa, pippuria ja etikkaa. Laita uunivuossa 200c uuniin 25min. Ota sipulit pois uunista ja laita blenderiin. Sekoita sipulit, kerma ja maito blenderissä. Mausta maun mukaan.

Leikkaa perunat mandoliinilla ohuiksi siivuiksi ja jätä kylmään veteen.

Sekoita tuilen ainekset yhdeksi ohueksi emulsioksi. kaada pannulle joka on keskilämmöllä. paista kullanruskeaksi ja rapeaksi.

Ruskista voi ja kierittele muikut jauhoissa, suolassa ja pippurissa. Paista muikut kullanruskeiksi. Friteeraa perunat 170c kullanruskeiksi. Mausta suolalla. osan voi friteerata todella kuiviksi ja laittaa kuivuttuaan blenderiin jotta saa aikaiseksi muikunpyrstöpölyä.

Pyörittele pyrstöt jauhoissa, suolassa ja pippurissa. Friteeraa 170c kullanruskeiksi.

Annostele pyrettä pohjalle, paistettuja muikkuja, sipsejä, tuile ja pyrstöjä. Lopuksi ripottele muikunpyrstöpölyä annoksen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat