MasterChef: Paistetut muikut ja perunaa kahdella tapaa – Ellan resepti
MasterChef Suomi -sarjan toisessa jaksossa toisinnettiin annoksia tuomareiden Helena Puolakan, Henri Alénin ja Kape Aihisen lempiannoksista.
Ainekset
- 6 perunaa
- 2 sipulia
- 4 muikkua
- 3 kananmunaa
- noin 1 dl jauhoja
- loraus viinietikkaa
- voita paistamiseen
- 1 rkl sokeria
Valmistusohje
Raasta 4 perunaa ja kuivaa, sekoita noin desi venhäjauhoja perunoiden sekaan ja sitten 2 kananmunaa
Leikkaa 2 perunaa mandoliinilla ohuiksi sipseiksi, huuhtele pois tärkkelys ja kuivaa. Frittaa perunat 180 asteisessa öljyssä kunnes ne saavat väriä. kaada ritilälle jäähtymään.
Pilko sipulit. kuumenna pannulla voita ja lisää sipulit, sokeri ja etikka, paista kunnes karamellisoituneet.
Paista röstejä voissa, molemmilta puolilta kullanruskeiksi
Leivitä muikut ensin jauhoissa, sitten vatkatussa munassa ja vielä jauhoissa, paista voissa rapeiksi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti