Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: : Matsutakesoijalla maustettua taimentartaria – Matin resepti

Julkaistu 20.11.2023 10:48

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 kpl taimenfilee
  • 3 dl soijakastiketta
  • 1 dl kuivattua matsutakesientä
  • 4 dl rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 2 kpl sitruunanmehua
  • 50 g katajanmarjoja (neulat)
  • 3 dl porkkanamehua
  • 1 dl lakkamehua
  • 5 g lecite
  • 50 g creme Fraichea

Valmistusohje

Kuutioi ruodoton ja nahaton taimen. Mausta soijakastiketta kuivatulla matsutakella ja infusoi 30 min. Siivilöi.

Mausta kalakuutio soijalla, rypsiöljyllä ja mustapippurilla, sekä tilkalla sitruunamehua. Suolaa lakkaa 45min. Ryöppää 50 g katajanneulasia suolavedessä. Jäähdytä ja kuivaa. Aja 2,5 dl öljyä kanssa tehosekoittimessa. Tee jäähtyneestä öljystä majoneesi. 

Lakkaporkkanavaahtoa varten laita 3 dl porkkanamehua, 1 dl valutettua lakkamehua 0,5 tl suolaa ja 5 g leciteä kulhoon. Sekoita ja siivilöi. Vaahdota esille laittaessa.

Savusta 50 g cremefraichea noin 45 sekuntia savustuspyssyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua. 

Lisää aiheesta:

MasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan reseptiMasterChef: Hirvitartar, kanttarellia, kuusimajoneesia ja tryffeliä – punainen joukkueMasterChef: Grillattu kaali, kaali-omenasalaatti, puolukkaa – Sinisen joukkueen reseptiMasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin reseptiMasterChef: Taikametsä – Niklaksen reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti