MasterChef: : Matsutakesoijalla maustettua taimentartaria – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.
Ainekset
- 1 kpl taimenfilee
- 3 dl soijakastiketta
- 1 dl kuivattua matsutakesientä
- 4 dl rypsiöljyä
- Suolaa
- Pippuria
- 2 kpl sitruunanmehua
- 50 g katajanmarjoja (neulat)
- 3 dl porkkanamehua
- 1 dl lakkamehua
- 5 g lecite
- 50 g creme Fraichea
Valmistusohje
Kuutioi ruodoton ja nahaton taimen. Mausta soijakastiketta kuivatulla matsutakella ja infusoi 30 min. Siivilöi.
Mausta kalakuutio soijalla, rypsiöljyllä ja mustapippurilla, sekä tilkalla sitruunamehua. Suolaa lakkaa 45min. Ryöppää 50 g katajanneulasia suolavedessä. Jäähdytä ja kuivaa. Aja 2,5 dl öljyä kanssa tehosekoittimessa. Tee jäähtyneestä öljystä majoneesi.
Lakkaporkkanavaahtoa varten laita 3 dl porkkanamehua, 1 dl valutettua lakkamehua 0,5 tl suolaa ja 5 g leciteä kulhoon. Sekoita ja siivilöi. Vaahdota esille laittaessa.
Savusta 50 g cremefraichea noin 45 sekuntia savustuspyssyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti