MasterChef: : Matsutakesoijalla maustettua taimentartaria – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps9_annos_matti_keva25C225A8t_kuva_jussi_toivanen_002

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 kpl taimenfilee
  • 3 dl soijakastiketta
  • 1 dl kuivattua matsutakesientä
  • 4 dl rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 2 kpl sitruunanmehua
  • 50 g katajanmarjoja (neulat)
  • 3 dl porkkanamehua
  • 1 dl lakkamehua
  • 5 g lecite
  • 50 g creme Fraichea

Valmistusohje

Kuutioi ruodoton ja nahaton taimen. Mausta soijakastiketta kuivatulla matsutakella ja infusoi 30 min. Siivilöi.

Mausta kalakuutio soijalla, rypsiöljyllä ja mustapippurilla, sekä tilkalla sitruunamehua. Suolaa lakkaa 45min. Ryöppää 50 g katajanneulasia suolavedessä. Jäähdytä ja kuivaa. Aja 2,5 dl öljyä kanssa tehosekoittimessa. Tee jäähtyneestä öljystä majoneesi. 

Lakkaporkkanavaahtoa varten laita 3 dl porkkanamehua, 1 dl valutettua lakkamehua 0,5 tl suolaa ja 5 g leciteä kulhoon. Sekoita ja siivilöi. Vaahdota esille laittaessa.

Savusta 50 g cremefraichea noin 45 sekuntia savustuspyssyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!