MasterChef: : Matsutakesoijalla maustettua taimentartaria – Matin resepti
MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.
Ainekset
- 1 kpl taimenfilee
- 3 dl soijakastiketta
- 1 dl kuivattua matsutakesientä
- 4 dl rypsiöljyä
- Suolaa
- Pippuria
- 2 kpl sitruunanmehua
- 50 g katajanmarjoja (neulat)
- 3 dl porkkanamehua
- 1 dl lakkamehua
- 5 g lecite
- 50 g creme Fraichea
Valmistusohje
Kuutioi ruodoton ja nahaton taimen. Mausta soijakastiketta kuivatulla matsutakella ja infusoi 30 min. Siivilöi.
Mausta kalakuutio soijalla, rypsiöljyllä ja mustapippurilla, sekä tilkalla sitruunamehua. Suolaa lakkaa 45min. Ryöppää 50 g katajanneulasia suolavedessä. Jäähdytä ja kuivaa. Aja 2,5 dl öljyä kanssa tehosekoittimessa. Tee jäähtyneestä öljystä majoneesi.
Lakkaporkkanavaahtoa varten laita 3 dl porkkanamehua, 1 dl valutettua lakkamehua 0,5 tl suolaa ja 5 g leciteä kulhoon. Sekoita ja siivilöi. Vaahdota esille laittaessa.
Savusta 50 g cremefraichea noin 45 sekuntia savustuspyssyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu naudan sisäfile, perunagratiini ja punaviinikastike, Pilvin resepti