MasterChef: : Matsutakesoijalla maustettua taimentartaria – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps9_annos_matti_keva25C225A8t_kuva_jussi_toivanen_002

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 kpl taimenfilee
  • 3 dl soijakastiketta
  • 1 dl kuivattua matsutakesientä
  • 4 dl rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 2 kpl sitruunanmehua
  • 50 g katajanmarjoja (neulat)
  • 3 dl porkkanamehua
  • 1 dl lakkamehua
  • 5 g lecite
  • 50 g creme Fraichea

Valmistusohje

Kuutioi ruodoton ja nahaton taimen. Mausta soijakastiketta kuivatulla matsutakella ja infusoi 30 min. Siivilöi.

Mausta kalakuutio soijalla, rypsiöljyllä ja mustapippurilla, sekä tilkalla sitruunamehua. Suolaa lakkaa 45min. Ryöppää 50 g katajanneulasia suolavedessä. Jäähdytä ja kuivaa. Aja 2,5 dl öljyä kanssa tehosekoittimessa. Tee jäähtyneestä öljystä majoneesi. 

Lakkaporkkanavaahtoa varten laita 3 dl porkkanamehua, 1 dl valutettua lakkamehua 0,5 tl suolaa ja 5 g leciteä kulhoon. Sekoita ja siivilöi. Vaahdota esille laittaessa.

Savusta 50 g cremefraichea noin 45 sekuntia savustuspyssyllä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tilkalla sitruunamehua. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.