Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lohta ja perunamuusia – Santun resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 2 annospalaa kirjolohta
  • 5 perunaa
  • 0,5 dl kermaa
  • 1 sitruuna
  • 1 nippu tilliä
  • 0,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 porkkanaa
  • 1 kurkku
  • puolikas sipuli
  • tilkka soijaa
  • tilkka valkoviinietikkaa
  • suolaa, sokeria ja pippuria maustamiseen, voita paistamiseen

Valmistusohje

Kuori ja pilko perunat ja laita keittymään suolaiseen veteen.

Suikaloi kuoritut porkkanat ja kurkku kuorimaveitsellä niin, että syntyy leveitä nauhamaisia suikaleita. Laita suikaleet kulhoon, mausta suolalla ja sokerilla sekä valkoviinietikalla ja soijalla. Peitä kelmulla ja vie jääkaappiin tekeytymään.

Suomusta kirjolohifilee ja leikkaa se tasakokoisiksi annospaloiksi. Tee nahkaan viiltoja, mutta varo, etteivät viillot mene kokonaan lihan läpi vaan vain puoleenväliin. Täytä viillot sitruunankuorella ja silputulla tillillä. Mausta palat suolalla erittäin huolellisesti ja runsaasti kummaltakin puolelta. Paista kuumalla pannulla nahkapuoli alaspäin palan paksuudesta riippuen n. 5-10 minuuttia. Käännä palat ympäri ja paista lihapuolta vielä reilu minuutti. Nosta lepäämään ja purista päälle sitruunamehua.

Muussaa perunat. Mausta suolalla. Paista pilkottua sipulia ruskistetussa voissa ja lisää perunamuussin sekaan. Lisää kerma. Sekoita. Tarkista maku.

Sekoita jogurtti ja kermaviili kulhossa. Mausta runsaalla sitruunamehulla, suolalla, sitruunankuorella ja tillillä.

Purista kurkku-porkkanapikkeli mahdollisimman kuivaksi.

Asettele muussi lautaselle. Nosta lohipala nahkapuoli ylöspäin muussin päälle. Lusikoi kastike lautasen toiselle ja salaatti toiselle puolelle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Grillattua T-luupihviä, maissia ja vihreää tomaattia – Pietarin reseptiMasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti