MasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- 150 g kirjolohta
- 1 puntti tilliä
- 1 sitruuna
- 1 porkkana
- 1 peruna
- pala ruisleipää
- 100 g voita
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl turkkilaista jugurttia
- 1 rkl kermaviiliä
- rapsiöljyä, oliiviöljyä
Valmistusohje
Puolita porkkanat pitkittäin, sekoita oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa, pyörittele porkkanat seoksessa
Kiehauta vettä ja laita peruna keittymään suolattuun veteen.
Kuumenna pannulla voita ja lisää leivänmurut, anna ruskistua kunnolla
Paloittele kirjolohi sopiviksi paloiksi, kuivaa nahka mahdollisimman hyvin. Paista lohi nahkapuoli alaspäin kuumassa rapsiöljyssä kunnes sopivan kypsä.
Silppua tilliä, raasta sitruunankuorta, sekoita turkkilaisen jugurtin, kermaviilin, 1 rkl sitruunanmehun ja 2 tl valkoviinietikan kanssa. Aja tehosekoittimella tasaiseksi.
Ryöppää tilliä, sekoita oliiviöljyyn ja sitruunankuoreen, aja tehosekoittimella sileäksi. Siivilöi öljy odottamaan tarjoilua.
Nosta porkkanat lautaselle, asettele niiden viereen leivänmuruja, ripottele päälle sitruunankuorta. Tee kastikkeesta viiva lautasen poikki ja aseta lohi sen päälle nahka ylöspäin. Nosta perunan lohko porkkanoiden viereen ja valele päälle tilliöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta