Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen resepti

Julkaistu 05.04.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 150 g kirjolohta
  • 1 puntti tilliä
  • 1 sitruuna
  • 1 porkkana
  • 1 peruna
  • pala ruisleipää
  • 100 g voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • rapsiöljyä, oliiviöljyä

Valmistusohje

Puolita porkkanat pitkittäin, sekoita oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa, pyörittele porkkanat seoksessa

Kiehauta vettä ja laita peruna keittymään suolattuun veteen.

Kuumenna pannulla voita ja lisää leivänmurut, anna ruskistua kunnolla

Paloittele kirjolohi sopiviksi paloiksi, kuivaa nahka mahdollisimman hyvin. Paista lohi nahkapuoli alaspäin kuumassa rapsiöljyssä kunnes sopivan kypsä.

Silppua tilliä, raasta sitruunankuorta, sekoita turkkilaisen jugurtin, kermaviilin, 1 rkl sitruunanmehun ja 2 tl valkoviinietikan kanssa. Aja tehosekoittimella tasaiseksi.

Ryöppää tilliä, sekoita oliiviöljyyn ja sitruunankuoreen, aja tehosekoittimella sileäksi. Siivilöi öljy odottamaan tarjoilua.

Nosta porkkanat lautaselle, asettele niiden viereen leivänmuruja, ripottele päälle sitruunankuorta. Tee kastikkeesta viiva lautasen poikki ja aseta lohi sen päälle nahka ylöspäin. Nosta perunan lohko porkkanoiden viereen ja valele päälle tilliöljyä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lohta ja perunamuusia – Santun reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Soija-hunajalohi – Ellan reseptiMasterChef: Mustikkainen lohi – Petran reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti