MasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen resepti
MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.
Ainekset
- 150 g kirjolohta
- 1 puntti tilliä
- 1 sitruuna
- 1 porkkana
- 1 peruna
- pala ruisleipää
- 100 g voita
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl turkkilaista jugurttia
- 1 rkl kermaviiliä
- rapsiöljyä, oliiviöljyä
Valmistusohje
Puolita porkkanat pitkittäin, sekoita oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa, pyörittele porkkanat seoksessa
Kiehauta vettä ja laita peruna keittymään suolattuun veteen.
Kuumenna pannulla voita ja lisää leivänmurut, anna ruskistua kunnolla
Paloittele kirjolohi sopiviksi paloiksi, kuivaa nahka mahdollisimman hyvin. Paista lohi nahkapuoli alaspäin kuumassa rapsiöljyssä kunnes sopivan kypsä.
Silppua tilliä, raasta sitruunankuorta, sekoita turkkilaisen jugurtin, kermaviilin, 1 rkl sitruunanmehun ja 2 tl valkoviinietikan kanssa. Aja tehosekoittimella tasaiseksi.
Ryöppää tilliä, sekoita oliiviöljyyn ja sitruunankuoreen, aja tehosekoittimella sileäksi. Siivilöi öljy odottamaan tarjoilua.
Nosta porkkanat lautaselle, asettele niiden viereen leivänmuruja, ripottele päälle sitruunankuorta. Tee kastikkeesta viiva lautasen poikki ja aseta lohi sen päälle nahka ylöspäin. Nosta perunan lohko porkkanoiden viereen ja valele päälle tilliöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria