Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lohta ja juureksia – Teemu V:n resepti

Julkaistu 29.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • n. 150 g kirjolohi file
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl voita
  • 1 rkl suolaa
  • 1 kpl porkkana
  • 1 dl hunaja
  • 3 dl vettä
  • 2 kpl palsternakka
  • 1 rkl suola
  • 1 kpl retiisi
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl valkoviinietikka
  • 2 dl kalaliemi
  • 2 dl valkoviini
  • 2 rkl oita
  • 2 kpl laakerinlehti
  • 2 kpl salottisipuli
  • 5 kpl valkopippuri
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 rkl sitruuna etikkaa

Valmistusohje

LOHI: Suolaa lohi kevyesti laita jääkaappiin maustumaan kun valmistat muut komponentit. Paista lohen nahkapuoli rypsiöljyssä nahka rapeaksi. lisää voi ja lusikoi sulanutta voita jatkuvasti kunnes kalan sisälämpötila 42 c.

HUNAJAPORKKANA: Leikkaa porkkanat pitkittäin mandoliinilla 1 mm paksuisiksi siivuiksi. Keitä vedessä ja hunajssa kunnes napakoita. Kääri rullalle ja paahda toholla pintaan paahto.

PIKKELÖIDYT RETIISIT: Valmista pikkeliliemi kiehauttamalla kaikki ainekset. lisää mandoliinilla ohueksi leikatut retiisit ja laitta jääkaappiin maustumaan.

PAAHDETTU PALSTERNAKKAPYRE: Leikkaa palsternakka kiekoiksi. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes paahtuneet. n 15 min.  Keitä kermassa 5 min ja tee blenderissä pyreeksi. Läviköi samettiseksi ja lisää pursotinpussiin.

HERNEENVERSOT: Laita herneenversot jääveteen ja lisää annokseen juuri ennen tarjoilua.

Keitä kalaiemi ja valkoviini kokoon. Lisää pannulle muut ainekset ja keitä noin 10 min. Voit lisätä halutessa myös yrttejä. Kaada siivilän läpi puhtaaksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhaa jalapenojogurttikastikkeella, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Perunakranssi, T-pihvi, punaviinikastike ja valkosipuli-sahrami-vihannekset, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian reseptiMasterChef: Ollin kolmen ruokalajin finaalimenuMasterChef: Paahtopaisti-mäti tapas – Teemu V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti