MasterChef: Lämmin mansikkasalaatti – Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 400 g kypsä mansikka
- 8 kpl raaka mansikka
- 0,5 dl balsamico
- n. 1 dl mieto oliiviöljy
- 2 oksaa tuoretta minttua
- timjamia koristeluun
- 2 shalottisipulia
- 3 kevätsipulia
- 1 palsternakka
- 1 pkt Valio grillijuusto
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Valmista vinegretti: 200 g mansikoita, balsamico, minttu ja oliiviöljy sekä suolaa ja pippuria blenderiin ja mahdollisimman tasaiseksi. Siivilöi kulhoon ja vie tekeytymään jääkaappiin.
Leikkaa palsternakka mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi lastuiksi ja frittaa kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Mausta runsaalla suolalla. Jätä kuivaan paikkaan odottamaan.
Leikkaa kevätsipulien vaaleat osat ja grillaa ne niin, että niihin jää kauniit jäljet parilasta. Itse sipuli saa jäädä hieman raa’aksi. Leikkaa viistosti ja jätä lepäämään. Mausta suolalla.
Leikkaa grillijuusto krutonkien kokoisiksi kuutioiksi. Öljyä uunipelti ja paista juustokuutiot grillivastuksen alla 230 asteessa n. 5-8 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapean pinnan. Mausta pippurilla joko ennen tai jälkeen paiston.
Poista 5-8 kypsästä ja 5-8 raa’asta mansikasta kannat ja halkaise ne. Ripottele leikatulle pinnalle mustapippuria ja paista erittäin kuumalla parilalla, kunnes mansikoiden leikkuupinnat ovat saaneet kauniit tummat raidat. Aseta lepäämään.
Asettele komponentit syvälle lautaselle ja pirskottele/lusikoi päälle vinegrettiä. Koristele timjamilla ja mausta sormisuolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan