Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Lämmin mansikkasalaatti – Santun resepti

Julkaistu 22.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 400 g kypsä mansikka
  • 8 kpl raaka mansikka
  • 0,5 dl balsamico
  • n. 1 dl mieto oliiviöljy
  • 2 oksaa tuoretta minttua
  • timjamia koristeluun
  • 2 shalottisipulia
  • 3 kevätsipulia
  • 1 palsternakka
  • 1 pkt Valio grillijuusto
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Valmista vinegretti: 200 g mansikoita, balsamico, minttu ja oliiviöljy sekä suolaa ja pippuria blenderiin ja mahdollisimman tasaiseksi. Siivilöi kulhoon ja vie tekeytymään jääkaappiin.

Leikkaa palsternakka mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi lastuiksi ja frittaa kunnes ne saavat kauniin ruskean värin. Mausta runsaalla suolalla. Jätä kuivaan paikkaan odottamaan.

Leikkaa kevätsipulien vaaleat osat ja grillaa ne niin, että niihin jää kauniit jäljet parilasta. Itse sipuli saa jäädä hieman raa’aksi. Leikkaa viistosti ja jätä lepäämään. Mausta suolalla.

Leikkaa grillijuusto krutonkien kokoisiksi kuutioiksi. Öljyä uunipelti ja paista juustokuutiot grillivastuksen alla 230 asteessa n. 5-8 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapean pinnan. Mausta pippurilla joko ennen tai jälkeen paiston.

Poista 5-8 kypsästä ja 5-8 raa’asta mansikasta kannat ja halkaise ne. Ripottele leikatulle pinnalle mustapippuria ja paista erittäin kuumalla parilalla, kunnes mansikoiden leikkuupinnat ovat saaneet kauniit tummat raidat. Aseta lepäämään.

Asettele komponentit syvälle lautaselle ja pirskottele/lusikoi päälle vinegrettiä. Koristele timjamilla ja mausta sormisuolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Kananpoika maatilalla, Samulin reseptiMasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitJälkiruoatSalaatit

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti