MasterChef: Kuhaceviche – Ellan resepti

mc_eps8_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 1 kuhafile
  • 8 limen mehu
  • n. 1 rkl merisuolaa
  • 1/2 jalapeno
  • 1/2 punasipuli
  • kourallinen korianteria
  • n. 200 g mansikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 riisipaperi”arkki”
  • 2 retiisiä
  • 2 vihreää ”raakaa” mansikkaa
  • jäitä

Valmistusohje

Keitä sokeri ja vesi, niin että sokeri sulaa. Aja 150g mansikoita blenderissä soseeksi ja siivilöi kulhoon, purista viiden limen mehut kulhoon ja kaada sokeri liemi mukaan myös. Kaada neste metalli astialle noin 1 cm pakuisesti ja laita pakkaseen vähintään puoleksi tunniksi. Raavi ja sekoita granitaa jäätymisen väleissä.

Sekoita kulhossa 2 limen mehu, ½ rkl suolaa, pieneksi pilkottu jalapeno ja punasipuli. Leikkaa kuha pieniksi kuutioiksi, ja sekoita marinadiin. Laita kulhon päälle kelmu ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia.

Pilko riisipaperi paloiksi ja frittaa 180 asteisessa öljyssä kunnes niistä tulee ilmavia ja rapeita. 30 sekunttia.

Leikkaa retiisi ohuiksi tikuiksi ja vihreät mansikat siivuiksi. Laita odottamaan jääveteen.

Pilko loput mansikat pieneksi ja hienonna korianteri. Lisää mansikat chevichen sekaan ennen tarjoilua.

Valuta ja kuivaa retiisi ja vihreät mansikat. Koristele annos niillä ja korianterilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.