Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen resepti

Julkaistu 14.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 1 kpl Kuha
  • 1 kpl Purjo
  • 1 kpl Tillipuntti
  • 1 plo Rapsiöljy
  • 4 kpl Salottisipulia
  • 50 g Katkarapuja
  • 2 dl Pankojauhoja
  • 3 rkl Valkoviinietikkaa
  • 4 kpl Salvianlehteä
  • 4 kpl Persiljanlehteä
  • 200 g Voita
  • 2 dl Ruskistettua voita

Valmistusohje

Fileoi kuha ruodottomaksi fileeksi. Säästä kaikki ylimääräinen liha kroketteihin.

KUHAKROKETTI: Jauha ylimääräinen kala tehosekoittimessa katkarapujen kanssa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kroketteja. Paista reilussa öljyssä pannulla.

KUHACONFIT: Laita kuhafileet, ruskistettu voi ja yrtit vakuumiin. Kypsennä kuhafileet sousvidessä 45 asteessa.

Revi purjosta lehtiä. Pese ja kuivaa. Laita uuniin 300 asteeseen niin kauaksi aikaa, että purjo mustuu ja kuivuu. Jauha purjo morttelissa tuhkaksi.

Laita tillipuntti ja 2 dl öljyä tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Laske öljy siivilän lävitse. Hiillosta kuumalla pannulla halkaistuja salottisipuleita. Marinoi hiillostetut salottisipulit valkoviinietikassa ja suolassa.

Kuullota salottisipulia pannulla. Lisää 1 dl valkoviiniä, keitä viini kasaan. Lisää 100g voita ja 1 dl kermaa. Soseuta sauvasekoittimella kastike tasaiseksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Kalmaria ja Sitruunarisottoa – Saijan reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Meribassia ja fenkolia – Heinin reseptiKalaBento – Niklaksen reseptiMasterChef VIP: Paistettua kuhaa, paahdettuja kauden vihanneksia ja bouillabaissen lientä – Volin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti