MasterChef: Kuhaa ja sipulia – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 1 kpl Kuha
- 1 kpl Purjo
- 1 kpl Tillipuntti
- 1 plo Rapsiöljy
- 4 kpl Salottisipulia
- 50 g Katkarapuja
- 2 dl Pankojauhoja
- 3 rkl Valkoviinietikkaa
- 4 kpl Salvianlehteä
- 4 kpl Persiljanlehteä
- 200 g Voita
- 2 dl Ruskistettua voita
Valmistusohje
Fileoi kuha ruodottomaksi fileeksi. Säästä kaikki ylimääräinen liha kroketteihin.
KUHAKROKETTI: Jauha ylimääräinen kala tehosekoittimessa katkarapujen kanssa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kroketteja. Paista reilussa öljyssä pannulla.
KUHACONFIT: Laita kuhafileet, ruskistettu voi ja yrtit vakuumiin. Kypsennä kuhafileet sousvidessä 45 asteessa.
Revi purjosta lehtiä. Pese ja kuivaa. Laita uuniin 300 asteeseen niin kauaksi aikaa, että purjo mustuu ja kuivuu. Jauha purjo morttelissa tuhkaksi.
Laita tillipuntti ja 2 dl öljyä tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Laske öljy siivilän lävitse. Hiillosta kuumalla pannulla halkaistuja salottisipuleita. Marinoi hiillostetut salottisipulit valkoviinietikassa ja suolassa.
Kuullota salottisipulia pannulla. Lisää 1 dl valkoviiniä, keitä viini kasaan. Lisää 100g voita ja 1 dl kermaa. Soseuta sauvasekoittimella kastike tasaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka