MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 1 kpl Kuha
- 1 kpl Purjo
- 1 kpl Tillipuntti
- 1 plo Rapsiöljy
- 4 kpl Salottisipulia
- 50 g Katkarapuja
- 2 dl Pankojauhoja
- 3 rkl Valkoviinietikkaa
- 4 kpl Salvianlehteä
- 4 kpl Persiljanlehteä
- 200 g Voita
- 2 dl Ruskistettua voita
Valmistusohje
Fileoi kuha ruodottomaksi fileeksi. Säästä kaikki ylimääräinen liha kroketteihin.
KUHAKROKETTI: Jauha ylimääräinen kala tehosekoittimessa katkarapujen kanssa tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta kroketteja. Paista reilussa öljyssä pannulla.
KUHACONFIT: Laita kuhafileet, ruskistettu voi ja yrtit vakuumiin. Kypsennä kuhafileet sousvidessä 45 asteessa.
Revi purjosta lehtiä. Pese ja kuivaa. Laita uuniin 300 asteeseen niin kauaksi aikaa, että purjo mustuu ja kuivuu. Jauha purjo morttelissa tuhkaksi.
Laita tillipuntti ja 2 dl öljyä tehosekoittimeen. Soseuta tasaiseksi. Laske öljy siivilän lävitse. Hiillosta kuumalla pannulla halkaistuja salottisipuleita. Marinoi hiillostetut salottisipulit valkoviinietikassa ja suolassa.
Kuullota salottisipulia pannulla. Lisää 1 dl valkoviiniä, keitä viini kasaan. Lisää 100g voita ja 1 dl kermaa. Soseuta sauvasekoittimella kastike tasaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!