MasterChef: Kuhaa ja sieniä – Punainen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_PUNAISET_kuva_juuli_aschan_PÄÄRUOKA_02

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Ainekset

  • 350 g Kuhaa ruodottamana fileenä
  • 2 dl Voita
  • 0,5 dl Rypsiöljyä
  • 3 dl Tuoreita sieniä
  • 3 dl Pinaattia
  • 5 dl Kalalientä
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 dl Maitoa
  • 2 tl Suolaa
  • 2 rkl Vettä

Valmistusohje

Suolaa kuhafileet. Paista pannulla öljyssä nahkapuolelta rapeaksi, niin että kala jää meheväksi. Lisää pannulle voita ja valele kalan pintaa sulaneella voilla. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.

Sekoita 2 rkl vettä ja 1 dl voita pannulla. Lisää sienet ja paista kevyesti niin että ne lämpiävät, mutta säilyttävät silti muotonsa. Laita suolaa maun mukaan.

Paista pinaatti valkosipuliöljyssä pannulla nopeasti ja mausta suolalla.

Keitä kalalientä ja valkoviiniä kasaan pannulla. Lisää maito sekä voi sauvasekoittimella vaahdottaen ja mausta tarvittaessa suolalla.

Annostele lautaselle pinaatti, sienet ja kala sekä kastike.



Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.