MasterChef: Kuhaa ja sieniä – Punainen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Ainekset
- 350 g Kuhaa ruodottamana fileenä
- 2 dl Voita
- 0,5 dl Rypsiöljyä
- 3 dl Tuoreita sieniä
- 3 dl Pinaattia
- 5 dl Kalalientä
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 dl Maitoa
- 2 tl Suolaa
- 2 rkl Vettä
Valmistusohje
Suolaa kuhafileet. Paista pannulla öljyssä nahkapuolelta rapeaksi, niin että kala jää meheväksi. Lisää pannulle voita ja valele kalan pintaa sulaneella voilla. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.
Sekoita 2 rkl vettä ja 1 dl voita pannulla. Lisää sienet ja paista kevyesti niin että ne lämpiävät, mutta säilyttävät silti muotonsa. Laita suolaa maun mukaan.
Paista pinaatti valkosipuliöljyssä pannulla nopeasti ja mausta suolalla.
Keitä kalalientä ja valkoviiniä kasaan pannulla. Lisää maito sekä voi sauvasekoittimella vaahdottaen ja mausta tarvittaessa suolalla.
Annostele lautaselle pinaatti, sienet ja kala sekä kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta