MasterChef: Kuhaa ja kantarellia – Teemu I:n resepti

mc_eps9_annos_teemu_i_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • 100 g kuhan seläkettä
  • 1 kuhan poski
  • 10 cm pala purjoa
  • 1 dl valkoviiniä
  • nippu timjamia
  • 100 g kanttarelleja
  • 100 g voita
  • fenkolin oksia
  • 2 rkl kermaa

Valmistusohje

Perkaa kalasta seläkefile ja posket. Laita vakumiin seläkkeet sulan voin (30g) ja fenkolin oksien kanssa.

Lämmitä sous vide 51 asteeseen. Laita vakuumissa kala kypsymään sous videen n. 20 min.

Puhdista kanttarellit ja viipaloi kauniisti. Laita kuumalle pannulle kanttarellit ja kuumenna niin että paahtuvat. Lisää valkoviini pannulle kun kanttarellit saaneet väriä.

Hauduta viini n.1rkl määrään.

Lämmitä voi toisessa pannussa ja lisää n. 2cm kiekoiksi leikatut purjokiekot voihin. Huljuttele voita aika ajoin purjojen päälle ja kypsennä miedolla. Laita voi (30g) kanttarellien joukkon ja ota pois lämmöltä. Lisää tilkka kermaa.

Ruskista voi ja kaada kuuma ruskistettu voi kulhossa kuhan posken päälle.

Kun sous videssa oleva kuha on ollut n.20min ota pois. 

Kuumenna pannu ja öljy ja käytä (n.20sek) kuhan seläkkeitä pannulla.

Annostele lautaselle kuhan seläke, poski, kanttarellikastike, purjokiekot ja viimeistele ruskealla voilla

Parhaat ruokaohjelmat