Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kuhaa ja kantarellia – Teemu I:n resepti

Julkaistu 29.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • 100 g kuhan seläkettä
  • 1 kuhan poski
  • 10 cm pala purjoa
  • 1 dl valkoviiniä
  • nippu timjamia
  • 100 g kanttarelleja
  • 100 g voita
  • fenkolin oksia
  • 2 rkl kermaa

Valmistusohje

Perkaa kalasta seläkefile ja posket. Laita vakumiin seläkkeet sulan voin (30g) ja fenkolin oksien kanssa.

Lämmitä sous vide 51 asteeseen. Laita vakuumissa kala kypsymään sous videen n. 20 min.

Puhdista kanttarellit ja viipaloi kauniisti. Laita kuumalle pannulle kanttarellit ja kuumenna niin että paahtuvat. Lisää valkoviini pannulle kun kanttarellit saaneet väriä.

Hauduta viini n.1rkl määrään.

Lämmitä voi toisessa pannussa ja lisää n. 2cm kiekoiksi leikatut purjokiekot voihin. Huljuttele voita aika ajoin purjojen päälle ja kypsennä miedolla. Laita voi (30g) kanttarellien joukkon ja ota pois lämmöltä. Lisää tilkka kermaa.

Ruskista voi ja kaada kuuma ruskistettu voi kulhossa kuhan posken päälle.

Kun sous videssa oleva kuha on ollut n.20min ota pois. 

Kuumenna pannu ja öljy ja käytä (n.20sek) kuhan seläkkeitä pannulla.

Annostele lautaselle kuhan seläke, poski, kanttarellikastike, purjokiekot ja viimeistele ruskealla voilla

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettu nieriä, palsternakka-purjopyre, valkoviinikastike ja tilliöljy, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Pariloitua poronmaksaa, mustajuuripyre, paahdetut perunalohkot ja timjami-lihaliemi, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Paistettua lohta hernepyreellä, brokkolia, porkkanaa, raparperichutney, voikuohuviinikastike ja yrttiöljy, JanMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun reseptiMasterChef: Tomahawk-pihvi – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti