MasterChef: Kuhaa ja kantarellia – Teemu I:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.
Ainekset
- 100 g kuhan seläkettä
- 1 kuhan poski
- 10 cm pala purjoa
- 1 dl valkoviiniä
- nippu timjamia
- 100 g kanttarelleja
- 100 g voita
- fenkolin oksia
- 2 rkl kermaa
Valmistusohje
Perkaa kalasta seläkefile ja posket. Laita vakumiin seläkkeet sulan voin (30g) ja fenkolin oksien kanssa.
Lämmitä sous vide 51 asteeseen. Laita vakuumissa kala kypsymään sous videen n. 20 min.
Puhdista kanttarellit ja viipaloi kauniisti. Laita kuumalle pannulle kanttarellit ja kuumenna niin että paahtuvat. Lisää valkoviini pannulle kun kanttarellit saaneet väriä.
Hauduta viini n.1rkl määrään.
Lämmitä voi toisessa pannussa ja lisää n. 2cm kiekoiksi leikatut purjokiekot voihin. Huljuttele voita aika ajoin purjojen päälle ja kypsennä miedolla. Laita voi (30g) kanttarellien joukkon ja ota pois lämmöltä. Lisää tilkka kermaa.
Ruskista voi ja kaada kuuma ruskistettu voi kulhossa kuhan posken päälle.
Kun sous videssa oleva kuha on ollut n.20min ota pois.
Kuumenna pannu ja öljy ja käytä (n.20sek) kuhan seläkkeitä pannulla.
Annostele lautaselle kuhan seläke, poski, kanttarellikastike, purjokiekot ja viimeistele ruskealla voilla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan