MasterChef: Kotoinen ahven – Timon resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 2 kpl Ahvenfilettä
- 100 g Voita
- 1 kpl Porkkana
- 1 kpl Pieni kukkakaali
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
Tee kukkakaalista pyree keittämällä kukkakaalit suolatussa vedessä. Aja tehosekoittimessa tasaiseksi.
Kypsennä leikattu porkkana uunissa paahtamalla 200 asteessa noin 10-12 minuuttia. Tee lopuista porkkanoista pyree samalla tyylillä kuin kukkakaalipyree.
Ruskista voi kattilassa. Tarkkaile huolellisesti, ettei voi pala. Pähkinäinen tuoksu kertoo valmiin lopputuloksen.
Paista ahven fileet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan