Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kesäinen kuha-annos – Jennyn resepti

mc_eps1_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_2
Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 100 g kuhafilettä
  • 3-4 kpl varsiparsakaaleja
  • sokeriherneitä pari desiä
  • nippu persiljaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 sipulia
  • 1/2 valkosipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 dl omenaviinietikkaa
  • 2 limeä
  • 150 g voita + voita paistamiseen
  • 2 rkl kermaa
  • ½ dl ruokosokeria
  • suolaa maun mukaan

Valmistusohje

HERNEPYRE: Ajetaan sokeriherneet, vähän limeä ja suolaa sileäksi pyreeksi.

PERSILJAÖLJY: Ajetaan persiljanippu, limemehua, suolaa ja öljyä hienoksi, valutetaan liinan läpi.

BEURRE BLANC: Keitetään etikka, vesi, valkoviini puoleen. Siivilöidään sipulit pois, porataan pehmeä voi joukkoon. Lopuksi ennen tarjoilua lisätään kerma.

PIKKELIVIHANNEKSET: Sekoitetaan etikka, sokeri, 1 limen mehu ja vettä. Leikataan kyssäkaali ohuiksi viipaleiksi ja lisätään muutamien sokeriherneiden kanssa liemeen.

KUHA: Suomusta kuha, fileoi, paista valkosipulisessa voissa nahka alaspäin.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef