Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Haudutettua punakampelaa, mäti beaurre montea, selleripureeta, ruskistetulla voilla ja saksanpähkinällä maustettua paahdettua selleriä – Matin resepti

Julkaistu 30.11.2023 10:48

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl punakampelaa
  • 500 g voita
  • 3 kpl selleriä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl balsamicoa
  • 1 kpl granny smith omena
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 2 rkl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Irrota fileet kampeloista ja poista nahka sekä ruodot. Suolaa kevyesti ja vakuumoi timjaminoksan ja 25 g voin kanssa. Kypsennä 5 minuuttia,  60 asteen vesihauteessa ja sen jälkeen 8 minuuttia, 50 asteisessa hauteessa. Poista fileet pusseista ja mausta suolalla sekä pippurilla. 

Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja vatkaa joukkoon 200 g voita. Mausta mädillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Paahda 2 juuriselleriä uunissa kypsiksi, koverra sisus ja leikkaa veitsellä tasaiseksi. Mausta suolalla ja ruskistetulla voilla. Lisää hienonnettua saksanpähkinää sekä ruohosipulia. Tarjoa koverretun juurisellerin kuoresta lisäkkeenä.

Kuori ja kuutioi yksi juuriselleri ja kuullota voissa. Lisää maito sekä kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa ja mausta voilla ja tilkalla valkoista balsamicoa. Paseeraa.

Keitä 0,5 l lihalientä kasaan ja mausta paahdetuilla kampelan rangoilla. Lisää 2 rkl beaurre montea ja siivilöi.

Leikkaa ohut viipale omenasta ja stanssaa pieneksi kiekoksi. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi:Ankkaa ja omenaa, Antin reseptiMasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti