MasterChef: Haudutettua punakampelaa, mäti beaurre montea, selleripureeta, ruskistetulla voilla ja saksanpähkinällä maustettua paahdettua selleriä – Matin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps10_annos_MATTI_suolainen_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden 10. jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl punakampelaa
  • 500 g voita
  • 3 kpl selleriä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl balsamicoa
  • 1 kpl granny smith omena
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 2 rkl saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Irrota fileet kampeloista ja poista nahka sekä ruodot. Suolaa kevyesti ja vakuumoi timjaminoksan ja 25 g voin kanssa. Kypsennä 5 minuuttia,  60 asteen vesihauteessa ja sen jälkeen 8 minuuttia, 50 asteisessa hauteessa. Poista fileet pusseista ja mausta suolalla sekä pippurilla. 

Kiehauta tilkka vettä kattilassa ja vatkaa joukkoon 200 g voita. Mausta mädillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Paahda 2 juuriselleriä uunissa kypsiksi, koverra sisus ja leikkaa veitsellä tasaiseksi. Mausta suolalla ja ruskistetulla voilla. Lisää hienonnettua saksanpähkinää sekä ruohosipulia. Tarjoa koverretun juurisellerin kuoresta lisäkkeenä.

Kuori ja kuutioi yksi juuriselleri ja kuullota voissa. Lisää maito sekä kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa ja mausta voilla ja tilkalla valkoista balsamicoa. Paseeraa.

Keitä 0,5 l lihalientä kasaan ja mausta paahdetuilla kampelan rangoilla. Lisää 2 rkl beaurre montea ja siivilöi.

Leikkaa ohut viipale omenasta ja stanssaa pieneksi kiekoksi. Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!