Mascarponella täytetty ananasravioli
Kokkaile mascarponejuustolla täytettyjä ananasravioleja
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 tuore ananas
- 1/2 prk ( 125 g) mascarpone juustoa
- 1/2 dl kermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl tähtianis lientä
Tähtianis sokeriliemi
- 2 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 3 tähtianista
Valmistusohje
Leikkaa tuoreesta ananaksesta kuoret hyvin pois. Leikkaa se ohuen ohuiksi siivuiksi viipalekoneen kanssa tai terävällä veitsellä.
Nosta kaikki siivut laakeaan astiaan, kaada makuliemi päälle ja painele tuorekelmu päälle, jottei pinta kuivu. Anna marinoitua liemessä vähintään tunnin ajan tai pidempää.
Valmista sillä aikaa mascarponevaahto.
Sekoita kulhossa mascarpone, kerma ja sokerit keskenään niin, että saat seoksesta notkeaa.
Kokoa seuraavaksi raviolit. Nosta jokaiselle lautaselle 5 maustunutta ananassiivua, laita ruokalusikallinen täytettä keskelle ja peitä täyte vielä kahdella ananassiivulla. Koristele esim. mintunlehdellä ja tomusokerilla.
Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Nosta kuuma sokeriliemi sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Käytä ananaksen marinointiin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti