Mascarponella täytetty ananasravioli

Kokkaile mascarponejuustolla täytettyjä ananasravioleja

Ainekset

  • 1 tuore ananas
  • 1/2 prk ( 125 g) mascarpone juustoa
  • 1/2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl tähtianis lientä

Tähtianis sokeriliemi

  • 2 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 3 tähtianista

Valmistusohje

Leikkaa tuoreesta ananaksesta kuoret hyvin pois. Leikkaa se ohuen ohuiksi siivuiksi viipalekoneen kanssa tai terävällä veitsellä.

Nosta kaikki siivut laakeaan astiaan, kaada makuliemi päälle ja painele tuorekelmu päälle, jottei pinta kuivu. Anna marinoitua liemessä vähintään tunnin ajan tai pidempää.

Valmista sillä aikaa mascarponevaahto.

Sekoita kulhossa mascarpone, kerma ja sokerit keskenään niin, että saat seoksesta notkeaa.

Kokoa seuraavaksi raviolit. Nosta jokaiselle lautaselle 5 maustunutta ananassiivua, laita ruokalusikallinen täytettä keskelle ja peitä täyte vielä kahdella ananassiivulla. Koristele esim. mintunlehdellä ja tomusokerilla.

Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Nosta kuuma sokeriliemi sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Käytä ananaksen marinointiin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.