Maijan marjajäädyke on mahtava jälkiruoka, joka valmistetaan juhlia edeltävänä päivänä. Tarvitset vain 20 minuuttia ennen h-hetkeä jäädykkeen jäähtymiseen ja koristeluun!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 4 dl kermaa
- 4 rkl marjalikööriä
- 2 dl paseerattua marjasosetta
Koristeluun
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
Sekoita keltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa eikä maistu enää kananmunalle. Jäähdytä, lisää likööri ja marjasose. Sekoita kermavaahtoa joukkoon. Kaada jäädyke kakkuvuokaan tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa yön yli.
Ota jäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kylmään veteen hetkeksi ja kopausta esimerkiksi leikkuulaudalle. Ripottele tarjoiluvadille hieman sokeria. Aseta jäädyke vadille ja koristele marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.