Marjajäädyke

Maijan marjajäädyke on mahtava jälkiruoka, joka valmistetaan juhlia edeltävänä päivänä. Tarvitset vain 20 minuuttia ennen h-hetkeä jäädykkeen jäähtymiseen ja koristeluun!

Ainekset

  • 5 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 4 dl kermaa
  • 4 rkl marjalikööriä
  • 2 dl paseerattua marjasosetta

Koristeluun

  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

Sekoita keltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa eikä maistu enää kananmunalle. Jäähdytä, lisää likööri ja marjasose. Sekoita kermavaahtoa joukkoon. Kaada jäädyke kakkuvuokaan tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa yön yli.

Ota jäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kylmään veteen hetkeksi ja kopausta esimerkiksi leikkuulaudalle. Ripottele tarjoiluvadille hieman sokeria. Aseta jäädyke vadille ja koristele marjoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!