Marjajäädyke
Maijan marjajäädyke on mahtava jälkiruoka, joka valmistetaan juhlia edeltävänä päivänä. Tarvitset vain 20 minuuttia ennen h-hetkeä jäädykkeen jäähtymiseen ja koristeluun!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 keltuaista
- 1 dl sokeria
- 4 dl kermaa
- 4 rkl marjalikööriä
- 2 dl paseerattua marjasosetta
Koristeluun
- tuoreita marjoja
Valmistusohje
Sekoita keltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa eikä maistu enää kananmunalle. Jäähdytä, lisää likööri ja marjasose. Sekoita kermavaahtoa joukkoon. Kaada jäädyke kakkuvuokaan tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa yön yli.
Ota jäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kylmään veteen hetkeksi ja kopausta esimerkiksi leikkuulaudalle. Ripottele tarjoiluvadille hieman sokeria. Aseta jäädyke vadille ja koristele marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti