Mainos
Mainos

MTV3 Huomenta Suomen ruokaviikko aloitetaan Top Chef -hengessä, kun uutisstudion valtaa kaksi kilpailun voittajaa. Kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen Top Chefin Akseli Herlevin vieraaksi tulee vuoden 2012 Top Chef-voittaja Teemu Laurell ja keittiössä valmistuu marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous.

Neljälle

Ainekset

  • 5-6 isohkoa punajuurta
  • 500 g karkeaa merisuolaa

Punajuurten marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 lehtitinjamin oksa

Vuohenjuustomousse

  • 150 g pehmeä vuohenjuustoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa

Punajuuri "Couscous"

  • 2 isohkoa kypsää punajuurta
  • 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 rkl punajuurten marinadilientä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180-asteeseen.

Laita merisuola uunipellille ja aseta punajuuret merisuolan päälle. Kypsennä punajuuria noin 45 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Säästä kaksi punajuurta punajuuri couscousiin. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieneksi.

Marinadi: Lisää kaikki ainesosat kulhoon ja sekoita huolella.

Aseta punajuuret marinadiliemeen ja marinoi niitä noin 15 minuuttia. Nosta pois kulhosta talouspaperille, jotta ylimääräinen marinadi valuu pois.

Vuohenjuustomousse:Laita vuohenjuusto kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Sekoita huolella tasaiseksi massaksi, mausta suolalla ja tarkasta maku. Tarjoile marinoitujen punajuurten kanssa.

Couscous: Kuori punajuuret ja hakkaa niistä veitsellä niistä pientä jyvämäistä silppua. Lisää paahdetut pinjansiemenet ja marinadilienttä. Lisää suolaa ja tarkista maku

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.