Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitua savusilakkaa ruissämpylöiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vastapaistetut sämpylät maistuvat mainioilta marinoidun savusilakan kera. Jos sämpylöitä jää yli, voit hyvin pakastaa ne.

Neljälle

  • 8-12 savusilakkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1/3 dl viinietikkaa
  • 1-2 tl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia (tai muuta sipulia)
  • suolaa ja mustapippuria

Ruissämpylät (16-20 kpl)

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3-4 täysjyväruisjauhoja
  • 13-14 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa savusilakat huolellisesti ja laita ne vadille. Ripottele päälle sinapinsiemeniä. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri, kaada marinadi kalojen päälle. Koristele ruohosipulilla, anna silakoiden vetäytyä jääkaapissa.

2. Sekoita hiiva ja vesi, työstä mukaan muut ainekset. Kohota taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia.

3. Työstä taikinaa leivinpöydällä, pyöritä 16-20 pyöreää sämpylää, kohota niitä pellillä n. 30 minuuttia. Paista uunissa n. 10-12 minuuttia.

Lisää aiheesta:

PomeranssileipäTuoretomaattipizzaRiimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssaKevyet punajuuri-jauhelihapihvitKesäpizza pyöreään piirakkapohjaanThaimaalaiset broileripiiraat
SilakkaaGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Silakkaa
  • 4.8.10:55
    Maustesilakka

    Silakka-boquerones

  • 4.8.10:51
    Savustettu kala

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 09.12.202413:05
    Jouluruoka

    Valkosipulisilakat, sinappisilakat ja ranskalainen sinappisilli

  • 05.10.201707:24
    Friteerattu kala

    Silakkatempura & piimädressing

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Etikkasilakkaa näkkileivällä