Marinoitua savusilakkaa ruissämpylöiden kera

Vastapaistetut sämpylät maistuvat mainioilta marinoidun savusilakan kera. Jos sämpylöitä jää yli, voit hyvin pakastaa ne.

Neljälle

  • 8-12 savusilakkaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 1/3 dl viinietikkaa
  • 1-2 tl keltaisia sinapinsiemeniä
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia (tai muuta sipulia)
  • suolaa ja mustapippuria

Ruissämpylät (16-20 kpl)

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 3-4 täysjyväruisjauhoja
  • 13-14 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa savusilakat huolellisesti ja laita ne vadille. Ripottele päälle sinapinsiemeniä. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri, kaada marinadi kalojen päälle. Koristele ruohosipulilla, anna silakoiden vetäytyä jääkaapissa.

2. Sekoita hiiva ja vesi, työstä mukaan muut ainekset. Kohota taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia.

3. Työstä taikinaa leivinpöydällä, pyöritä 16-20 pyöreää sämpylää, kohota niitä pellillä n. 30 minuuttia. Paista uunissa n. 10-12 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.