Marinoitua savusilakkaa ruissämpylöiden kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5650526/landscape16_9/515/290/19f20f561d6d0c1c3e51e4263d36c4d5/rh/934268-5455.jpg)
Vastapaistetut sämpylät maistuvat mainioilta marinoidun savusilakan kera. Jos sämpylöitä jää yli, voit hyvin pakastaa ne.
Neljälle
- 8-12 savusilakkaa
- 1 dl ruokaöljyä
- 1/3 dl viinietikkaa
- 1-2 tl keltaisia sinapinsiemeniä
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia (tai muuta sipulia)
- suolaa ja mustapippuria
Ruissämpylät (16-20 kpl)
- 50 g hiivaa
- 5 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl ruokaöljyä
- 3-4 täysjyväruisjauhoja
- 13-14 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa savusilakat huolellisesti ja laita ne vadille. Ripottele päälle sinapinsiemeniä. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri, kaada marinadi kalojen päälle. Koristele ruohosipulilla, anna silakoiden vetäytyä jääkaapissa.
2. Sekoita hiiva ja vesi, työstä mukaan muut ainekset. Kohota taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia.
3. Työstä taikinaa leivinpöydällä, pyöritä 16-20 pyöreää sämpylää, kohota niitä pellillä n. 30 minuuttia. Paista uunissa n. 10-12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka