Vastapaistetut sämpylät maistuvat mainioilta marinoidun savusilakan kera. Jos sämpylöitä jää yli, voit hyvin pakastaa ne.
Neljälle
- 8-12 savusilakkaa
- 1 dl ruokaöljyä
- 1/3 dl viinietikkaa
- 1-2 tl keltaisia sinapinsiemeniä
- 3 rkl hienonnettua ruohosipulia (tai muuta sipulia)
- suolaa ja mustapippuria
Ruissämpylät (16-20 kpl)
- 50 g hiivaa
- 5 dl kädenlämpöistä vettä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl ruokaöljyä
- 3-4 täysjyväruisjauhoja
- 13-14 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Perkaa savusilakat huolellisesti ja laita ne vadille. Ripottele päälle sinapinsiemeniä. Sekoita öljy, viinietikka, suola ja pippuri, kaada marinadi kalojen päälle. Koristele ruohosipulilla, anna silakoiden vetäytyä jääkaapissa.
2. Sekoita hiiva ja vesi, työstä mukaan muut ainekset. Kohota taikinaa liinan alla n. 40 minuuttia.
3. Työstä taikinaa leivinpöydällä, pyöritä 16-20 pyöreää sämpylää, kohota niitä pellillä n. 30 minuuttia. Paista uunissa n. 10-12 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!