Marinoitua latva-artisokkaa perunalastujen kera
Julkaistu
Tarjoile annoksen lisäksi etelä Italialaista valkoviiniä, esimerkiksi Falaghina tai Greco di Tufo!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset 2 annokseen
- 2 isokokoista perunaa
- 1 prk Saclà latva-artisokkaa persiljamarinadissa
- 1 rkl raastettua Pecorino juustoa
- 2 kupillista Lanfranchi Extra Virgin oliiviöljyä
- muutama tippa Ortallin balsamiviinietikkaa
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa pestyt perunat ohuiksi siivuiksi. Lämmitä oliiviöljyssä paistinpannussa ja paista perunat kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin. Valuta ylimääräinen rasva perunoista talouspaperiin.
Asettele perunat kahdelle lautaselle ja mausta suolalla. Lisää valutetut latva-artisokat perunoiden päälle. Ripottele balsamiviinietikkaa ja raastettua Pecrino juustoa päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti