Marinoitu lapapaisti
Vaatii pitkän kypsymisajan, mutta on maukasta, kun tulee uunista ulos. Ja marinointi antaa pikantin maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1,5 kg naudan lapapaistia
- 1 sitruuna siivuina
- 1 dl persiljasilppua
Marinadi
- 1,5 dl kiinalaista soijaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2,5 dl punaviiniä
- 2 tl sinappijauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 maustemitta neilikkajauhetta
- 1 maustemitta muskottia
- 1 tl currya
- 1 tl inkivääriä
- 1 rkl hunajaa
- 1 sipuli siivuina
Kastike
- siivilöity paistoliemi
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 1-2 rkl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Laita sitruunansiivut ja persiljasilppu kulhon pohjalle ja laske paisti niiden päälle. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita marinoitumaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele lihaa pari kertaa.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta liha marinadistaan ja laita uunivuokaan. Paista uunin alatasolla 1,5 - 2 tuntia. Penslaa marinadilla paistamisen aikana.
3. Ota liha uunista, vispaa vuoka lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma, suurusta veteen sekoitetulla vehnäjauholla ja keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile viipaloitu liha ja kastike uunitomaattien ja ruusukaalien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen