Marinoitu lapapaisti
Vaatii pitkän kypsymisajan, mutta on maukasta, kun tulee uunista ulos. Ja marinointi antaa pikantin maun.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 1,5 kg naudan lapapaistia
- 1 sitruuna siivuina
- 1 dl persiljasilppua
Marinadi
- 1,5 dl kiinalaista soijaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 2,5 dl punaviiniä
- 2 tl sinappijauhetta
- 1 tl korianterijauhetta
- 1 maustemitta neilikkajauhetta
- 1 maustemitta muskottia
- 1 tl currya
- 1 tl inkivääriä
- 1 rkl hunajaa
- 1 sipuli siivuina
Kastike
- siivilöity paistoliemi
- 3 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 1-2 rkl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Laita sitruunansiivut ja persiljasilppu kulhon pohjalle ja laske paisti niiden päälle. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita marinoitumaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele lihaa pari kertaa.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta liha marinadistaan ja laita uunivuokaan. Paista uunin alatasolla 1,5 - 2 tuntia. Penslaa marinadilla paistamisen aikana.
3. Ota liha uunista, vispaa vuoka lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma, suurusta veteen sekoitetulla vehnäjauholla ja keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoile viipaloitu liha ja kastike uunitomaattien ja ruusukaalien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka