Marinoitu lapapaisti

Vaatii pitkän kypsymisajan, mutta on maukasta, kun tulee uunista ulos. Ja marinointi antaa pikantin maun.

Kuudelle

  • 1,5 kg naudan lapapaistia
  • 1 sitruuna siivuina
  • 1 dl persiljasilppua

Marinadi

  • 1,5 dl kiinalaista soijaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 maustemitta neilikkajauhetta
  • 1 maustemitta muskottia
  • 1 tl currya
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sipuli siivuina

Kastike

  • siivilöity paistoliemi
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 rkl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Laita sitruunansiivut ja persiljasilppu kulhon pohjalle ja laske paisti niiden päälle. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita marinoitumaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele lihaa pari kertaa.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta liha marinadistaan ja laita uunivuokaan. Paista uunin alatasolla 1,5 - 2 tuntia. Penslaa marinadilla paistamisen aikana.

3. Ota liha uunista, vispaa vuoka lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma, suurusta veteen sekoitetulla vehnäjauholla ja keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoile viipaloitu liha ja kastike uunitomaattien ja ruusukaalien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!