Marinoitu lapapaisti

Vaatii pitkän kypsymisajan, mutta on maukasta, kun tulee uunista ulos. Ja marinointi antaa pikantin maun.

Kuudelle

  • 1,5 kg naudan lapapaistia
  • 1 sitruuna siivuina
  • 1 dl persiljasilppua

Marinadi

  • 1,5 dl kiinalaista soijaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl punaviiniä
  • 2 tl sinappijauhetta
  • 1 tl korianterijauhetta
  • 1 maustemitta neilikkajauhetta
  • 1 maustemitta muskottia
  • 1 tl currya
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 sipuli siivuina

Kastike

  • siivilöity paistoliemi
  • 3 dl lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 rkl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Laita sitruunansiivut ja persiljasilppu kulhon pohjalle ja laske paisti niiden päälle. Sekoita marinadin ainekset ja kaada lihan päälle. Laita marinoitumaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja kääntele lihaa pari kertaa.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nosta liha marinadistaan ja laita uunivuokaan. Paista uunin alatasolla 1,5 - 2 tuntia. Penslaa marinadilla paistamisen aikana.

3. Ota liha uunista, vispaa vuoka lihaliemellä ja siivilöi liemi kasariin. Lisää kerma, suurusta veteen sekoitetulla vehnäjauholla ja keitä 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Tarjoile viipaloitu liha ja kastike uunitomaattien ja ruusukaalien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.