Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu lammasragu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 hengelle

  • 1 kg luutonta lampaanlapaa
  • 1/2 pulloa (n. 3 1/2 dl) punaviiniä
  • voita paistamiseen
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl katajanmarjoja
  • 1 tl timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 200 g tuoreita herkkusieniä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha parin sentin kuutioiksi. Pane lihakuutiot kulhoon ja kaada viini päälle. Pidä jääkaapissa peitettynä yön yli. Valuta liha hyvin lävikössä, mutta ota viini talteen. Kuivaa lihakuutiot. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Rouhi katajanmarjat karkeasti. Sekoita tomaattipyree viiniin.

2. Paista sipulisilppu kullanruskeaksi voissa padassa. Kaada päälle viiniseos ja lisää katajanmarjarouhe, timjami ja pyöräytä pippuria myllystä. Sulje kannella ja anna seoksen poreilla hiljalleen.

3. Ruskista lihakuutiot pienissä erissä paistinpannussa. Lisää lihat pataan. Lisää sen verran vettä, että liemi ylettyy nipinnapin lihoihin. Sulje kansi. Anna poreilla hiljalleen runsas tunti, tai kunnes liha tuntuu murealta. Puhdista sienet ja paista niitä kevyesti voissa. Lisää ne pataan, kun lihankypsentämisaikaa on jäljellä puolisen tuntia. Tarjoile pata höyryävän kuumana.

Ragu tarkoittaa yleensä bolognalaista lihapataa, jonka yksi tärkeä ainesosa on viini. Tässä reseptissä katajanmarjat ja timjami tuovat ruokaan riistamaista makua. Tarjoile perunan tai hyvän maalaisleivän kera.

Lisää aiheesta:

Marinoitu jänis padassaUunilammascurryMarinoitu hirvenpaistiMamma Rosan vasikanpaistiHirvipataa voissa paistettujen sienten keraHäränfilee-brochette, viinikastike ja vihreät pavut
LammaspataKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew