Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu kinkku viinihyytelön kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paljon aineksia ja hieman keittiöaskarointia. Mutta mikä lopputulos! Osta luuton kinkku verkossa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

10-12 hengelle

  • 2 kg tuore kinkku

Marinadi

  • 1 pullo kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa paloina
  • 2 sipulia lohkoina
  • 15 mustapippuria
  • 10 korianterinsiementä murskattuna
  • 2 laakerinlehteä murennettuna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • muutama oksa persiljaa
  • 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia

Lisäksi

  • 7-8 liivatelehteä
  • hillosipulia
  • pikkusipuleita
  • kurkkua
  • hyytelöä
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Laita kinkku kulhoon. Sekoita kaikki marinadin ainekset, paitsi rosmariini, ja kaada marinadi kinkun päälle. Siirrä maustumaan jääkaappiin vuorokaudeksi. Valuta kinkku ja kuivaa se. Suolaa ja ruskista ympäriinsä voissa pannulla. Nosta kinkku pataan.

2. Ruskista marinadin kasviksia ja siirrä nekin pataan. Kaada myös hiukanmarinadia joukkoon. Paina lihaan lämpömittari ja keitä kannella peitettynä. Kinkku on kypsä, kun mittari näyttää 70-75 astetta. Lisää marinadia pikkuerissä koko kypsentämisen ajan, kunnes koko marinadi on käytetty. Nosta kinkku padasta ja irrota verkko. Sirottele kinkun pinnalle tuoretta rosmariinia ja laita kinkku painoon leikkuulaudan ja jonkin painon alle jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

3. Siivilöi keitinliemi, mahdollisesti kahvisuodattimen läpi kattilaan ja lämmitä. Pane liivatelehdet likoamaan veteen 5 minuutiksi, ota liosta ja sulata kuumaan liemeen. Kaada liemi isolle vedellä huuhdellulle vadille tai uunipannuun. Hyydytä jääkaapissa, silppua hyytelö myöhemmin. Tarjoile viipaloitu kinkku hyytelönpalojen, nopeasti ryöpättyjen pikkusipulien hillosipulien, kurkun ja marjahyytelön kanssa.

Lisää aiheesta:

Marinoitu jänis padassaUunilammascurrySiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaPorsaanpaistia ja punakaaliaKylmä kesäkinkku hyytelön keraSiiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa
UunikinkkuKananmunatonGluteenitonJouluPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikinkku
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keittokinkkua ja vihanneskastiketta

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Kinkkupaistos

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kinkkua viinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sunnuntaipaisti kinkusta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Mausteinen kinkkupaisti