Marinoitu kala paprikakastikkeessa

Tässä ohjeessa sitrusmarinoitu kala saa mausteekseen kirpeää paprikaa. Lisukkeena maistuvat kurkumariisi ja keitetyt kasvikset.

4 annosta

  • 600 g kuhaa tai turskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl paprikasäilykettä

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita sitruuna- ja appelsiinimehu ja mausta pippurilla. Marinoi kalaa puoli tuntia.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka. Ruskista kala voissa, pane vuokaan ja mausta suolalla. Jatka kypsentämistä uunissa noin kolme minuuttia.

3. Paprikakastike: Sulata kattilassa voi, ota kattila levyltä ja sekoita voisulan joukkoon jauhot. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää kalaliemi vähän kerrallaan. Hauduta kaksi minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää säilykepaprikat ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.