Marinoitu kala paprikakastikkeessa
Tässä ohjeessa sitrusmarinoitu kala saa mausteekseen kirpeää paprikaa. Lisukkeena maistuvat kurkumariisi ja keitetyt kasvikset.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 600 g kuhaa tai turskaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl appelsiinimehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- voita paistamiseen
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- suolaa ja pippuria
- 1 rkl paprikasäilykettä
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita sitruuna- ja appelsiinimehu ja mausta pippurilla. Marinoi kalaa puoli tuntia.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele uuninkestävä vuoka. Ruskista kala voissa, pane vuokaan ja mausta suolalla. Jatka kypsentämistä uunissa noin kolme minuuttia.
3. Paprikakastike: Sulata kattilassa voi, ota kattila levyltä ja sekoita voisulan joukkoon jauhot. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää kalaliemi vähän kerrallaan. Hauduta kaksi minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää säilykepaprikat ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto