Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu hirvenpaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos marinoit hirvenlihaa 1-3 vuorokautta, saat paitsi hienonmakuisen paistin, samalla myös perustan tavattoman maukkaaseen kastikkeeseen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kahdeksalle

  • 1 ½ kg hirvenpaistia
  • 1 pullo punaviiniä (75 cl)
  • 2 sipulia
  • voita paistamiseen
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • 1 ½ rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoa
  • Keitinliemi
  • suolaa ja valkopippuria

Lisäksi

  • juurespaistos tai keitettyjä perunoita
  • pihlajanmarjahyytelöä
  • pieniä etikkakurkkuja

Valmistusohje

1. Laita paisti kulhoon ja kaada päälle viini. Pane jääkaappiin 1-3 vuorokaudeksi. Kääntele paistia silloin tällöin, ellei viini peitä sitä kokonaan.

2. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Murskaa katajanmarjat morttelissa. Nosta paisti viinistä ja valuta lävikössä. Säästä viini jatkokäyttöön. Suolaa ja pippuroi paisti ja ruskista sitä voissa ympäriinsä. Paista sipulisilppu kullanruskeaksi voissa. Sekoita tomaattipyree viinitilkkaan, kaada seos sekä loppu marinointiviinistä pataan yhdessä valkosipulin, timjamin, katajanmarjojen ja suolan kanssa. Anna porista muutama minuutti. Nosta sitten paisti pataan ja keitä sitä hiljalleen miedohkolla lämmöllä noin 1 ½ tuntia.

3. Nosta paisti padasta ja kiedo se folioon. Siivilöi keitinliemi. Sulata voi kasarissa, ota liedeltä ja sekoita jauho joukkoon. Nosta takaisin liedelle ja ohenna keitinliemellä samalla vatkaten, kunnes kastike kiehuu. Anna poreilla 5 minuuttia, maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Viipaloi paisti ja tarjoile kastikkeen sekä lisäkkeiden kera.

Lisää aiheesta:

Ranskalainen vasikkamuhennosMarinoitu lammasraguUunilammascurryMarinoitu naudanpaisti hyytelöpäärynöiden keraPorsaanpaistia ja punakaaliaSuolattua häränrintaa sinappikastikkeessa
RiistapaistiKananmunatonRiistakausiPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Riistapaisti
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vanhanajan hirvipaisti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Peuranpaisti calvadoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu hirvenpaisti