Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoitu häränfilee

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahden vuorokauden marinointi antaa murealle lihalle hieman happaman maun. Tarjoa grillattu filee rapean salaatin kera.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

6 annosta

  • 1 kg häränfileetä
  • 2 tl japanilaista soijakastiketta
  • 2½ dl punaviiniä
  • 2 1/4 dl rakuunaviinietikkaa
  • 1 pieni timjaminippu
  • 2 laakerinlehteä
  • vajaa 1/4 tl raastettua muskottia
  • 1 sitruuna
  • 1 porkkana

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Pese sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi. Puhdista liha terävällä veitsellä. Sekoita soija, viini, viinietikka, timjami, laakerinlehdet, muskotti, sipuli, porkkana ja sitruuna marinadiksi.

2. Pane liha tiiviisti kulhoon. Kaada päälle marinadia, kunnes se peittää lihan, ja pane kulho viileään kahdeksi vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutamia kertoja marinoimisen aikana.

3. Kuivaa lihan pinta ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on sopiva. 60-asteisen liha kypsyysaste on medium. Grillausaika on noin 10-15 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämpötilasta riippuen. Tarkista lämpötila lihalämpömittarilla fileen paksuimmasta kohdasta. Anna fileen vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

Lisää aiheesta:

Grillattu broileriTäytetyt kylkiluutKebabvartaatMarinoitua porsaanfileetä kesävihanneksinPatapaistia portviinihyytelölläKeitetty häränrinta juuresten kera
HäränfileeKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee