Marinoitu häränfilee
Kahden vuorokauden marinointi antaa murealle lihalle hieman happaman maun. Tarjoa grillattu filee rapean salaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
6 annosta
- 1 kg häränfileetä
- 2 tl japanilaista soijakastiketta
- 2½ dl punaviiniä
- 2 1/4 dl rakuunaviinietikkaa
- 1 pieni timjaminippu
- 2 laakerinlehteä
- vajaa 1/4 tl raastettua muskottia
- 1 sitruuna
- 1 porkkana
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Pese sitruuna huolella ja leikkaa viipaleiksi. Puhdista liha terävällä veitsellä. Sekoita soija, viini, viinietikka, timjami, laakerinlehdet, muskotti, sipuli, porkkana ja sitruuna marinadiksi.
2. Pane liha tiiviisti kulhoon. Kaada päälle marinadia, kunnes se peittää lihan, ja pane kulho viileään kahdeksi vuorokaudeksi. Kääntele lihaa muutamia kertoja marinoimisen aikana.
3. Kuivaa lihan pinta ja grillaa miedolla lämmöllä, kunnes sisälämpötila on sopiva. 60-asteisen liha kypsyysaste on medium. Grillausaika on noin 10-15 minuuttia fileen paksuudesta ja grillin lämpötilasta riippuen. Tarkista lämpötila lihalämpömittarilla fileen paksuimmasta kohdasta. Anna fileen vetäytyä hetki ennen leikkaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti