Marinoidut naudanliha- ja kanavartaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5660346/landscape16_9/515/290/78dc19b60c36a06cdf954bfb3d42803c/ie/893717-4580.jpg)
Nämä ovat hienoja vartaita tarjoiltavaksi, kun juhlissa on paljon vieraita. Resepti on neljälle, mutta määrät voi hyvin tuplata. Nämä vartaat ovat kevyitä, vaikka marinadissa on paljon öljyä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 viipaletta pihvilihaa, n. 400 g
- 3 kanafileetä, n. 400 g
- 1 ½ rkl jauhettua kurkumaa
- 2 rkl kidesokeria
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl juustokuminaa
- 1 dl neutraalia öljyä
- 2 rkl kiinalaista soijaa
- 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
- tuoretta
- 2 limeä
Lisäksi tarvitset
- 8 puutikkua vartaiksi
Valmistusohje
1. Marinadi: Sekoita kurkuma, sokeri, jauhettu korianteri, juustokumina, öljy, soija sekä valkosipuli.
2. Paloittele liha ja kana sentin levyisiksi suikaleiksi, n. 10 cm pituisiksi. Laita ne muovipusseihin ja jaa marinadi pusseihin. Solmi pussit kiinni, ravista ja anna maustua jääkaapissa kunnes on aika grillata.
3. Laita grillitikut likoamaan veteen muutamaksi tunniksi, jotta ne eivät mustu heti grillatessa. Pujota liha- ja kanapalat vartaisiin. Grillaa hiiligrillillä tai uunipellillä uunissa 5-10 minuuttia. Kääntele vartaita välillä. Pirskota päälle hieman soijaa, ripottele päälle tuoretta korianteria ja tarjoile limelohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka