Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoidut naudanliha- ja kanavartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 viipaletta pihvilihaa, n. 400 g
  • 3 kanafileetä, n. 400 g
  • 1 ½ rkl jauhettua kurkumaa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 dl neutraalia öljyä
  • 2 rkl kiinalaista soijaa
  • 4 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • tuoretta
  • 2 limeä

Lisäksi tarvitset

  • 8 puutikkua vartaiksi

Valmistusohje

1. Marinadi: Sekoita kurkuma, sokeri, jauhettu korianteri, juustokumina, öljy, soija sekä valkosipuli.

2. Paloittele liha ja kana sentin levyisiksi suikaleiksi, n. 10 cm pituisiksi. Laita ne muovipusseihin ja jaa marinadi pusseihin. Solmi pussit kiinni, ravista ja anna maustua jääkaapissa kunnes on aika grillata.

3. Laita grillitikut likoamaan veteen muutamaksi tunniksi, jotta ne eivät mustu heti grillatessa. Pujota liha- ja kanapalat vartaisiin. Grillaa hiiligrillillä tai uunipellillä uunissa 5-10 minuuttia. Kääntele vartaita välillä. Pirskota päälle hieman soijaa, ripottele päälle tuoretta korianteria ja tarjoile limelohkojen kera.

Nämä ovat hienoja vartaita tarjoiltavaksi, kun juhlissa on paljon vieraita. Resepti on neljälle, mutta määrät voi hyvin tuplata. Nämä vartaat ovat kevyitä, vaikka marinadissa on paljon öljyä.

Lisää aiheesta:

Kanankoipia riisin ja oliivisalaatin keraIso anjovispizzaKebabvartaatGratinoitua porsaanfileetä ja latva-artisokkaaIntialainen kebabKevyet punajuuri-jauhelihapihvit
LihavartaatKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa