Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkiresepti

marinoidutmunakoisot
Le Keittokirja

Marinoitu munakoiso koukuttaa happaman raikkaalla maullaan. Ohje on kokki Teresa Välimäen käsialaa ja julkaistu Le Keittokirja -teoksessa (Readme 2020). Kuva: Hanna Hurtta.

Ainekset

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1 tl suolaa
  • tilkka tai pari oliiviöljyä

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 limetin mehu
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • (½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna)
  • 1 tl chililastuja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Marinoidut munakoisot valmistuvat näin:

  1. Viipaloi munakoisot noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ja ripottele pinnalle suola. Anna itkettyä noin 15 minuuttia. Painele pinnat kuivaksi talouspaperilla.
  2. Pirskottele viipaleille tilkka oliiviöljyä ja paahda munakoisoviipaleita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä.
  3. Sekoita sillä välin marinadin ainekset isossa kulhossa keskenään. Nostele uunista tulleet kuumat munakoisoviipaleet marinadin joukkoon ja kääntele niin, että maut sekoittuvat hyvin. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Marinoidut munakoisot säilyvät jääkaapissa tiiviissä astiassa säilytettynä noin 5 vuorokautta.

Resepti: Teresa Välimäki, Le Keittokirja (Readme 2020)

Kuva: Hanna Hurtta

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja