Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkiresepti

Le Keittokirja
Julkaistu 13.11.2020 13:38

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1 tl suolaa
  • tilkka tai pari oliiviöljyä

Marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 limetin mehu
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
  • (½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna)
  • 1 tl chililastuja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa

Valmistusohje

Marinoidut munakoisot valmistuvat näin:

  1. Viipaloi munakoisot noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperilla peitetyille uunipelleille ja ripottele pinnalle suola. Anna itkettyä noin 15 minuuttia. Painele pinnat kuivaksi talouspaperilla.
  2. Pirskottele viipaleille tilkka oliiviöljyä ja paahda munakoisoviipaleita 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä.
  3. Sekoita sillä välin marinadin ainekset isossa kulhossa keskenään. Nostele uunista tulleet kuumat munakoisoviipaleet marinadin joukkoon ja kääntele niin, että maut sekoittuvat hyvin. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Marinoitu munakoiso koukuttaa happaman raikkaalla maullaan. Ohje on kokki Teresa Välimäen käsialaa ja julkaistu Le Keittokirja -teoksessa (Readme 2020). Kuva: Hanna Hurtta.

Marinoidut munakoisot säilyvät jääkaapissa tiiviissä astiassa säilytettynä noin 5 vuorokautta.

Resepti: Teresa Välimäki, Le Keittokirja (Readme 2020)

Kuva: Hanna Hurtta

Lisää aiheesta:

MasterChef VIP: Maa-artisokkakeittoa, paistettuja mustatorvisieniä, sitruunaöljyä ja juustokeksiä – Anna Perhon reseptiMarinoidut munakoisotUunissa paistettuja vihanneksia ja paahdettuja pinjansiemeniäLohipastrami ja maa-artisokkakeittoMarinoidut grillatut kesäkurpitsat ja munakoisot Munakoisosalaatti
Marinoidut kasviksetTeresa VälimäkiNopeat ja helpotLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Marinoidut kasvikset
  • 13.11.202013:38
    Teresa Välimäki

    Marinoidut munakoisot – Teresa Välimäen helppo suosikkiresepti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoidut munakoisot

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Valkosipulimarinoidut oliivit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreät tomaatit

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut oliivit