Marinoidut lohikuutiot voitaikinakuiden kera
Lohen marinointi ei ole kovin vaikeaa. Vihannesten ja voitaikinakuiden kera tästä tulee juhlava ateria.
Neljälle
- 300 g lohifileetä
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 rkl neutraalia öljyä
- ½ kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 100 g vihreitä papuja
- 1 salottisipuli
- voita paistamiseen
Voitaikinakoriste
- valmiiksi kaulittua voitaikinaa
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Voitaikinakuut: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voitaikinasta kuun muotoisia paloja. Vatkaa muna kupissa, penslaa kuut munalla. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunissa 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilällä.
2. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. Sekoita sitruunamehu ja öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuutioi lohi ja marinoi lohta n. 30 minuuttia. Lohko sipuli ja paista voissa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, lisää pannuun. Keitä pavut ja paista ne sitten. Pidä kaikkea lämpimänä tarjoiluun asti.
3. Laita lohikuutiot voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Paista uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile heti vihannesten ja voitaikinakuiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti