Marinoidut lohikuutiot voitaikinakuiden kera

Lohen marinointi ei ole kovin vaikeaa. Vihannesten ja voitaikinakuiden kera tästä tulee juhlava ateria.

Neljälle

  • 300 g lohifileetä
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g vihreitä papuja
  • 1 salottisipuli
  • voita paistamiseen

Voitaikinakoriste

  • valmiiksi kaulittua voitaikinaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Voitaikinakuut: Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa voitaikinasta kuun muotoisia paloja. Vatkaa muna kupissa, penslaa kuut munalla. Laita ne leivinpaperille pellille ja paista uunissa 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä ritilällä.

2. Alenna uunin lämpötila 200 asteeseen. Sekoita sitruunamehu ja öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuutioi lohi ja marinoi lohta n. 30 minuuttia. Lohko sipuli ja paista voissa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, lisää pannuun. Keitä pavut ja paista ne sitten. Pidä kaikkea lämpimänä tarjoiluun asti.

3. Laita lohikuutiot voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Paista uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile heti vihannesten ja voitaikinakuiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.