Marinoidut kyljykset sitruksella
Porsaankyljyksistä tulee mureita ja maukkaita, jos marinoit ne sitruunassa ja appelsiinimehussa. Tarjoile mielellään uunissa paistettujen sipulien kanssa, kuten kuvassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Viidelle
- 5 porsaankyljystä
- hiutalesuolaa
Marinadi
- 1 ½ dl rapsiöljyä
- 1 appelsiinin mehu
- 1 sitruunan mehu
- ½ rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 maustemitta mustapippuria
Lisukkeeksi
- uuniperunoita ja nippusipuleita
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi. Laita kyljykset vuokaan ja kaada niiden päälle marinadi. Anna vetäytyä muutama tunti.
2. Grillaa kyljyksiä 4-5 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile hiutalesuolan kera.
3. Tarjoile uuniperunoiden ja nippusipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan