Näin teet kesäkurpitsasta luontevasti osan kesäistä noutopöytää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Raaka-aineet
- neitsytoliiviöljyä paistamiseen ja maustamiseen
- 5 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
- pieni nippu tuoreita mintunlehtiä, silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä neljään osaan lohkottuina
- tilkka valkoviinietikkaa
- suolaa
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy syvällä pannulla.
- Asettele kesäkurpitsaviipaleet varovasti kuumaan öljyyn ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Aseta paistetut viipaleet talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.
- Laita kesäkurpitsaviipaleet, mintunlehdet ja valkosipulinkynnet kulhoon.
- Mausta neitsytoliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla.
- Sekoita hyvin.
- Poista valkosipulit kulhosta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.