Marinoidut kesäkurpitsat

Näin teet kesäkurpitsasta luontevasti osan kesäistä noutopöytää.

Ainekset

  • 4 hengelle

Raaka-aineet

  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen ja maustamiseen
  • 5 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
  • pieni nippu tuoreita mintunlehtiä, silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä neljään osaan lohkottuina
  • tilkka valkoviinietikkaa
  • suolaa

Valmistusohje

- Kuumenna neitsytoliiviöljy syvällä pannulla.

- Asettele kesäkurpitsaviipaleet varovasti kuumaan öljyyn ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita.

- Aseta paistetut viipaleet talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.

- Laita kesäkurpitsaviipaleet, mintunlehdet ja valkosipulinkynnet kulhoon.

- Mausta neitsytoliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla.

- Sekoita hyvin.

- Poista valkosipulit kulhosta ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja