Marinoidut kesäkurpitsat
Näin teet kesäkurpitsasta luontevasti osan kesäistä noutopöytää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 hengelle
Raaka-aineet
- neitsytoliiviöljyä paistamiseen ja maustamiseen
- 5 pientä kesäkurpitsaa ohueksi viipaloituina
- pieni nippu tuoreita mintunlehtiä, silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä neljään osaan lohkottuina
- tilkka valkoviinietikkaa
- suolaa
Valmistusohje
- Kuumenna neitsytoliiviöljy syvällä pannulla.
- Asettele kesäkurpitsaviipaleet varovasti kuumaan öljyyn ja paista, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Aseta paistetut viipaleet talouspaperille, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi pois.
- Laita kesäkurpitsaviipaleet, mintunlehdet ja valkosipulinkynnet kulhoon.
- Mausta neitsytoliiviöljyllä, valkoviinietikalla ja suolalla.
- Sekoita hyvin.
- Poista valkosipulit kulhosta ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa