Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marilùn kuskus

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 hengelle

  • 685 g karkeaa durumvehnää
  • 350 ml vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Tee taikina 2,5 desistä jauhoja ja sopivasta määrästä vettä. Kun seos on taikinamainen, rullaa siitä pitkä pötkylä ja käytä sitä estämään höyryn karkaaminen kattilan ja lävikön välistä.

- Laita puolet durumvehnästä suureen kulhoon. Lisää noin puolet vedestä, suolasta, kanelista ja öljystä kädellä samalla sekoittaen.

- Jatka sekoittamista pyörivin liikkein, jotta durum kostuisi tasaisesti. Sekoita seosta käsien välissä, jotta seokseen ei muodostuisi möykkyjä.

- Jos seos on liian märkä, lisää durumia; jos liian kuiva, lisää vettä.

- Seoksesta pitäisi muodostua pieniä palloja. Jos näin ei ole, hiero seosta lisää.

- Lisää loput durumista, kanelista, suolasta ja öljystä ja toista sekoitusprosessi.

- Siirrä couscous lävikköön ja lisää sitruunan raastettu kuori seoksen joukkoon.

Kuskus tehdään erityisesti kuskusin valmistukseen tarkoitetussa kattilassa. Jos sellaista ei ole, voi käyttää lävikköä ja kattilaa, joiden välinen sauma suljetaan taikinalla.

- Laita lävikkö kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle (kattilan tulisi olla niin syvä, ettei lävikkö uppoa veteen)

- Anna kuskusin hyörystyä noin 75 minuuttia

- Tarjoile esimerkiksi merenantimien tai lihan kanssa.

Lisää aiheesta:

Chai-maitoteePanna cotta á la JanCrème anglaiseWontonkeittoLipeäkala valkokastikkeen, hernepyreen ja sinapin keraVahakakkutoffeet
CouscousKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Couscous
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitetty häränpihvi-kuskus

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Broileripulla-couscous

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Couscous vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Tofu-couscous ja valkosipulijogurtti

  • 04.03.201313:45
    Kevyt

    Lämmin couscous