Marenkikätköt
Ihanan herkullisia pikkuleipiä suklaamarengilla täytettyinä. Nämä sulavat suussa!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi annos
- 250 g voita
- n. 4 dl vehnäjauhoa
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl sitruunankuoriraastetta
Täyte
- 2 munanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kaakaota
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää keltuainen ja sitruunankuoriraaste joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeri vaahtoon vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon kaakao.
3. Kauli puolet taikinasta. Ota muotilla pyöreitä pikkukakkuja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Jaa täyte pyörylöille.
4. Kauli loppu taikina, ota siitäkin muotilla pyöreitä kakkuja ja nosta ne täytettyjen pyörylöitten päälle. Painele reunat kiinni ympäriinsä. Paista kakkusia uunin keskitasolla 7-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti