Marenkikätköt
Ihanan herkullisia pikkuleipiä suklaamarengilla täytettyinä. Nämä sulavat suussa!
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Yksi annos
- 250 g voita
- n. 4 dl vehnäjauhoa
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl sitruunankuoriraastetta
Täyte
- 2 munanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kaakaota
Valmistusohje
1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää keltuainen ja sitruunankuoriraaste joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeri vaahtoon vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon kaakao.
3. Kauli puolet taikinasta. Ota muotilla pyöreitä pikkukakkuja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Jaa täyte pyörylöille.
4. Kauli loppu taikina, ota siitäkin muotilla pyöreitä kakkuja ja nosta ne täytettyjen pyörylöitten päälle. Painele reunat kiinni ympäriinsä. Paista kakkusia uunin keskitasolla 7-10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka