Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marenkikätköt

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ihanan herkullisia pikkuleipiä suklaamarengilla täytettyinä. Nämä sulavat suussa!

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Yksi annos

  • 250 g voita
  • n. 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl sitruunankuoriraastetta

Täyte

  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kaakaota

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää keltuainen ja sitruunankuoriraaste joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeri vaahtoon vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon kaakao.

3. Kauli puolet taikinasta. Ota muotilla pyöreitä pikkukakkuja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Jaa täyte pyörylöille.

4. Kauli loppu taikina, ota siitäkin muotilla pyöreitä kakkuja ja nosta ne täytettyjen pyörylöitten päälle. Painele reunat kiinni ympäriinsä. Paista kakkusia uunin keskitasolla 7-10 minuuttia.

Lisää aiheesta:

MarenkipikkuleivätKarviaispiiras marenkipeitteelläMansikka-PavlovaKardemummajoulukakkuVadelmatorttuOmenaraastekakku
MarenkiPääsiäinenKasvisruokaUusivuosiBrunssiLastenkutsutJälkiruoat
Makeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova