Marenkikätköt

Ihanan herkullisia pikkuleipiä suklaamarengilla täytettyinä. Nämä sulavat suussa!

Yksi annos

  • 250 g voita
  • n. 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl sitruunankuoriraastetta

Täyte

  • 2 munanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kaakaota

Valmistusohje

1. Sekoita voi ja jauho muruksi, lisää keltuainen ja sitruunankuoriraaste joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kietaise kelmuun ja pane jääkaappiin tunniksi.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa sokeri vaahtoon vähän kerrallaan. Sekoita joukkoon kaakao.

3. Kauli puolet taikinasta. Ota muotilla pyöreitä pikkukakkuja ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. Jaa täyte pyörylöille.

4. Kauli loppu taikina, ota siitäkin muotilla pyöreitä kakkuja ja nosta ne täytettyjen pyörylöitten päälle. Painele reunat kiinni ympäriinsä. Paista kakkusia uunin keskitasolla 7-10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!