Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marenkiherkku sviss

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 ½ l vaniljajäätelöä
  • 50 pientä marenkia
  • 2 dl kuohukermaa
  • paahdettuja mantelilastuja

Suklaakastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl vahvaa kahvia

Valmistusohje

1. Suklaakastike: Kaada kerma kasariin ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Ole tarkkana, kerma kuohuu helposti yli ja myös palaa pohjaan. Murra suklaa palasiksi ja laita kuumaan kermaan yhdessä sokerin ja kahvin kanssa. Vähennä lämpöä ja anna suklaan sulaa. Sekoita koko ajan, jotta saat sileän kastikkeen.

2. Paahda mantelilastuja kuivassa paistinpannussa. Vaahdota kerma.

3. Asettele jäätelöä ja marenkeja kauniisti keoksi. Valuta päälle jäähtynyttä suklaakastiketta ja kruunaa kermavaahdolla ja mantelilastuilla.

Tämä ihana herkku tunnetaan myös hovijälkiruokana, mutta Ruotsissa sen nimi on useimmiten marängsviss. Se taas tulee ranskan sanoista Meringue suisse, joka tarkoittaa juuri ruotsalaista marenkia erotukseksi italialaisesta. Joten ruotsalaiset ovat päässeet ruokahistoriaan muullakin kuin hapansilakalla.

Lisää aiheesta:

VadelmaswirlMokkapannacottaHovijälkiruokaKonjakki-suklaamousseSuklaaparfait kermavaahdon, omenalohkojen ja mansikoiden keraMaitosuklaabunet
MarenkiGluteenitonJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova