Marengit
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
25 kpl
- 4 munanvalkuaista
- 1 maustemitta viinietikkaa
- 2 dl kidesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kaikkien työvälineiden tulee olla täysin puhtaita ja kuivia. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Lisää viinietikka ja vatkaa vaahto vielä kiinteämmäksi, lisää sitten sokeri vähän kerrallaan. Lopuksi vaahdon tulee olla niin kovaa, ettei se valu kulhosta, jos käännät sen ylösalaisin. Älä kuitenkaan vatkaa liian pitkään.
3. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja leivinpaperille, paista uunissa 1 ½ tuntia ilman että avaat luukkua välillä. Anna jäähtyä ritilällä.
4. Vinkki: Mausta marengit esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä (hassel-, pekaani- tai pistaasipähkinöillä), suklaapaloilla tai murskatuilla piparminttumakeisilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka