Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marengit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

25 kpl

  • 4 munanvalkuaista
  • 1 maustemitta viinietikkaa
  • 2 dl kidesokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kaikkien työvälineiden tulee olla täysin puhtaita ja kuivia. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

2. Lisää viinietikka ja vatkaa vaahto vielä kiinteämmäksi, lisää sitten sokeri vähän kerrallaan. Lopuksi vaahdon tulee olla niin kovaa, ettei se valu kulhosta, jos käännät sen ylösalaisin. Älä kuitenkaan vatkaa liian pitkään.

3. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja leivinpaperille, paista uunissa 1 ½ tuntia ilman että avaat luukkua välillä. Anna jäähtyä ritilällä.

4. Vinkki: Mausta marengit esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä (hassel-, pekaani- tai pistaasipähkinöillä), suklaapaloilla tai murskatuilla piparminttumakeisilla.

Lisää aiheesta:

Hedelmäiset mantelikakutLakkaparfaitViikunainen hedelmäkakku portviinilläPähkinätorttu zabaglionellaPehmeät mantelikakutMaitosuklaabunet
MarenkiKananmunatonGluteenitonLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Marenki
  • 14.06.202413:50
    Mansikkakakku

    Sitruunainen mansikka-kookosbrita

  • 05.06.202309:13
    Raparperi

    Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

  • 06.04.202309:51
    Hellapoliisi

    Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?

  • 18.02.201300:00
    Pavlova

    The Great Pavlova