Marengit
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
25 kpl
- 4 munanvalkuaista
- 1 maustemitta viinietikkaa
- 2 dl kidesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Kaikkien työvälineiden tulee olla täysin puhtaita ja kuivia. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Lisää viinietikka ja vatkaa vaahto vielä kiinteämmäksi, lisää sitten sokeri vähän kerrallaan. Lopuksi vaahdon tulee olla niin kovaa, ettei se valu kulhosta, jos käännät sen ylösalaisin. Älä kuitenkaan vatkaa liian pitkään.
3. Pursota tai lusikoi pieniä marenkeja leivinpaperille, paista uunissa 1 ½ tuntia ilman että avaat luukkua välillä. Anna jäähtyä ritilällä.
4. Vinkki: Mausta marengit esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä (hassel-, pekaani- tai pistaasipähkinöillä), suklaapaloilla tai murskatuilla piparminttumakeisilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti