Mantelitorttu
Mantelitorttua voi toki ostaa kaupastakin, mutta kotona tehty maistuu niin paljon paremmalta!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 10-12 palaa
Pohjat
- 4 munanvalkuaista
- ½ dl sokeria
- 75 g jauhettua mantelia
- 2 rkl kaakaota
Täyte
- 3 munankeltuaista
- 3/4 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 100 g voita
- 1 pussi mantelilastuja
- voita voiteluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää ruokalautasen avulla. Penslaa ohuelti voisulalla ympyrät. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaakao. Levitä massa ympyröille leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Irrota pohjat paperista enne kuin ne ovat kokonaan jäähtyneet.
2. Sekoita munankeltuaiset, kerma ja sokeri kasarissa. Keitä hiljaa koko ajan sekoittaen, kunnes kreemi sakenee. Kaada se kulhoon ja sekoita joukkoon voi pieninä nokareina. Jäähdytä seos.
3. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Laita toinen pohja sen päälle ja levitä loput täytteestä sen päälle. Paahda mantelilastut kuivassa pannussa. Sirottele tortun pinnalle koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa