Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mantelitorttua voi toki ostaa kaupastakin, mutta kotona tehty maistuu niin paljon paremmalta!

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 10-12 palaa

Pohjat

  • 4 munanvalkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 75 g jauhettua mantelia
  • 2 rkl kaakaota

Täyte

  • 3 munankeltuaista
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 pussi mantelilastuja
  • voita voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää ruokalautasen avulla. Penslaa ohuelti voisulalla ympyrät. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaakao. Levitä massa ympyröille leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Irrota pohjat paperista enne kuin ne ovat kokonaan jäähtyneet.

2. Sekoita munankeltuaiset, kerma ja sokeri kasarissa. Keitä hiljaa koko ajan sekoittaen, kunnes kreemi sakenee. Kaada se kulhoon ja sekoita joukkoon voi pieninä nokareina. Jäähdytä seos.

3. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Laita toinen pohja sen päälle ja levitä loput täytteestä sen päälle. Paahda mantelilastut kuivassa pannussa. Sirottele tortun pinnalle koristeeksi.

Lisää aiheesta:

Marenkitorttu pähkinöilläSchwarzwaldintorttuJouluhalkoKreivi Spensin torttuMokkakääretorttuSuklaakreemillä täytetty mantelitorttu
TorttuGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 7.11.08:23
    Joulu

    Suolaiset joulutortut fetavaahdolla

  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin