Mantelitorttu

Mantelitorttua voi toki ostaa kaupastakin, mutta kotona tehty maistuu niin paljon paremmalta!

Ainekset

  • 10-12 palaa

Pohjat

  • 4 munanvalkuaista
  • ½ dl sokeria
  • 75 g jauhettua mantelia
  • 2 rkl kaakaota

Täyte

  • 3 munankeltuaista
  • 3/4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 1 pussi mantelilastuja
  • voita voiteluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kaksi ympyrää ruokalautasen avulla. Penslaa ohuelti voisulalla ympyrät. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon sokeri, mantelijauhe ja kaakao. Levitä massa ympyröille leivinpaperille. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Irrota pohjat paperista enne kuin ne ovat kokonaan jäähtyneet.

2. Sekoita munankeltuaiset, kerma ja sokeri kasarissa. Keitä hiljaa koko ajan sekoittaen, kunnes kreemi sakenee. Kaada se kulhoon ja sekoita joukkoon voi pieninä nokareina. Jäähdytä seos.

3. Levitä puolet täytteestä toiselle pohjalle. Laita toinen pohja sen päälle ja levitä loput täytteestä sen päälle. Paahda mantelilastut kuivassa pannussa. Sirottele tortun pinnalle koristeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja