Manteliset minttupäärynät vadelmakastikkeella
Tähän jälkiruokaan voit hyvin käyttää purkkipäärynöitä, silloin se valmistuu sekä helposti että nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8-12 päärynänpuolikasta
- 6 ohutta palaa minttusuklaata
- 50 g mantelimassaa
Vadelmakastike
- 1 l vadelmia
- ½ dl tomusokeria
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Vadelmakastike: Sekoita vadelmat, sokeri ja sitruunamehu pyreeksi monitoimikoneessa sauvasekoittimella. Siivilöi pois siemenet.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Valuta päärynänpuolikkaat ja laita ne uuninkestävään vuokaan. Raasta mantelimassa karkeasti, täytä päärynänpuolikkaiden keskustat mantelimassalla ja peitä minttusuklaalla.
3. Laita uuniin 7-10 minuutiksi tai kunnes suklaa on sulanut. Tarjoile vadelmakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan