Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelipalmikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

2 pitkoon

  • 50-75 g voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 200 g raastettua mantelimassaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita se maidon kanssa. Kuumenna maito 37-asteiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Työstä lopuksi mukaan jauhot ja mantelimassa kunnes saat notkean taikinan. Peitä ja anna kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat vielä kolmeen osaan. Kieritä osat pitkoiksi ja palmikoi kaksi palmikkoa. Kohota liinan alla leivinpaperilla pellillä 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Penslaa pitkot munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Mantelimassa taikinassa tekee pitkosta mehukkaan. Voit myös tehdä sileitä pullia paperivuoissa samasta taikinasta. Paistoaika on silloin noin puolet reseptissä ilmoitetusta.

Lisää aiheesta:

HunajabutterkakkuSuloiset reikäkakutKardemummapalmikkoVehnäkranssiVähäsokeriset pullatTäytetyt sahramipullat
PullatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku