Mantelipalmikko

Mantelimassa taikinassa tekee pitkosta mehukkaan. Voit myös tehdä sileitä pullia paperivuoissa samasta taikinasta. Paistoaika on silloin noin puolet reseptissä ilmoitetusta.

2 pitkoon

  • 50-75 g voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 200 g raastettua mantelimassaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita se maidon kanssa. Kuumenna maito 37-asteiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Työstä lopuksi mukaan jauhot ja mantelimassa kunnes saat notkean taikinan. Peitä ja anna kohota 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat osat vielä kolmeen osaan. Kieritä osat pitkoiksi ja palmikoi kaksi palmikkoa. Kohota liinan alla leivinpaperilla pellillä 30 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Penslaa pitkot munalla ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä liinan alla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.