Manteliomenat kolakastikkeella

Tässä on makea jälkiruoka, jota ei ole vaikea valmistaa.

Neljälle

  • 4 isoa vihreää omenaa
  • 75 g mantelimassaa
  • hieman maitoa

Kastike

  • 1 ½ dl paksua kermaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl voita
  • 1 tl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset kattilassa ja keitä ilman kantta kunnes se sakenee. Sekoittele välillä.

2. Koverra omenoista siemenkodat perunankuorimaveitsen avulla. Täytä reiät mantelimassalla, johon olet sekoittanut hieman maitoa. Laita omenat uunivuokaan ja niiden päälle nokareet voita. Paista uunissa kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Peitä foliolla jos mantelimassa tummuu liikaa.

3. Kaada kastike haaleille omenoille ja tarjoile heti. Jos kastike kylmenee, se sitkistyy helposti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja