Manteliomenat kolakastikkeella
Tässä on makea jälkiruoka, jota ei ole vaikea valmistaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 4 isoa vihreää omenaa
- 75 g mantelimassaa
- hieman maitoa
Kastike
- 1 ½ dl paksua kermaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 dl siirappia
- 1 rkl voita
- 1 tl kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset kattilassa ja keitä ilman kantta kunnes se sakenee. Sekoittele välillä.
2. Koverra omenoista siemenkodat perunankuorimaveitsen avulla. Täytä reiät mantelimassalla, johon olet sekoittanut hieman maitoa. Laita omenat uunivuokaan ja niiden päälle nokareet voita. Paista uunissa kunnes omenat ovat täysin pehmeitä. Peitä foliolla jos mantelimassa tummuu liikaa.
3. Kaada kastike haaleille omenoille ja tarjoile heti. Jos kastike kylmenee, se sitkistyy helposti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti