Mantelinieriä
Maija Silvennoisen oppien avulla valmistuu maukasta mantelinieriää. Käytä kalan leivitykseen manteleita, valkoviiniä ja kermaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 600 g nieriäfileetä
- suolaa
- 2 rkl sinappia
Leivitys
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- vastajauhettua valkopippuria
- suolaa
- 2 rkl voita
- 1 dl kuorittuja manteleita suikaleina
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- suolaa
Valmistusohje
Paahda mantelit paistinpannulla voissa kullan keltaisiksi. Lisää joukkoon valkoviini sekä kerma ja mausta suolalla. Keitä kunnes sakenee.
Paloittele tarvittaessa filee annospaloiksi. Mausta fileet suolalla. Sivele pintaan ohut kerros dijonsinappia.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, pippuri ja suola. Kasta siinä kummaltakin puolelta filee ja paista voissa kauniin ruskeaksi. Jälkikypsennä tarvittaessa 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.
Kaada kuuma kastike päälle ja nauti.
Lisäkkeeksi sopii hyvin perunat, kasvikset tai vihreä salaatti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti