Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelinieriä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maija Silvennoisen oppien avulla valmistuu maukasta mantelinieriää. Käytä kalan leivitykseen manteleita, valkoviiniä ja kermaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 600 g nieriäfileetä
  • suolaa
  • 2 rkl sinappia

Leivitys

  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • vastajauhettua valkopippuria
  • suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 dl kuorittuja manteleita suikaleina
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa

Valmistusohje

Paahda mantelit paistinpannulla voissa kullan keltaisiksi. Lisää joukkoon valkoviini sekä kerma ja mausta suolalla. Keitä kunnes sakenee.

Paloittele tarvittaessa filee annospaloiksi. Mausta fileet suolalla. Sivele pintaan ohut kerros dijonsinappia.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, pippuri ja suola. Kasta siinä kummaltakin puolelta filee ja paista voissa kauniin ruskeaksi. Jälkikypsennä tarvittaessa 200-asteisessa uunissa viisi minuuttia.

Kaada kuuma kastike päälle ja nauti.

Lisäkkeeksi sopii hyvin perunat, kasvikset tai vihreä salaatti.

Lisää aiheesta:

Paistettua broilerinrintaa ja omenakastikettaNopea kala-parsakaaligratiiniGlaseerattu kylkipaisti punakaalin keraLohi ja vihreä voikastikeKalavuoatUunilohi yrttikastikkeessa
Paistettu kalaKananmunatonVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala
  • 23.5.15:15
    Kala

    Sammaltöyrääntuvan villit haukilastut

  • 28.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti

  • 17.08.202412:00
    Tortillat

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen pehmeät tortillat Surf and Turf

  • 03.09.202112:37
    Perunagratiini

    Iisi kalalaatikko – helppo ja nopea kalaruoka

  • 06.02.202012:37
    Kalamureke

    Haukimurekepihvit