Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mantelinen appelsiinikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka

1 kakkuun

  • 3 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl jauhettuja manteleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl korppujauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erottele munankeltuaiset -valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.

2. Lisää appelsiininkuori ja appelsiinimehu, mantelit sekä yhdistetyt korppujauhot ja leivinjauhe.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

4. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Lisää aiheesta:

PersikkakakkuAnanaskahvikakkuMurukakkuSuklainen marenkikakkuTaateli-rusinakakkuKirsikkakakku kookoksella
HedelmäkakkuMakeat leivonnaisetLaktoositonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tavallisten jauhojen sijaan tässä appelsiinikakussa käytetään korppujauhoja. Kovaksi vatkatut munanvalkuaiset antavat kakulle niin sanotusti potkua. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäkakku
  • 19.11.201820:56
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Pinjan marokkolainen Meskouta-kakku

  • 02.12.201511:37
    kaupalliset

    Gluteeniton hedelmäkakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Ananaskakku

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Banaanikakku suklaakuorrutuksella

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Aprikoosikakku