Mantelinen appelsiinikakku
Tavallisten jauhojen sijaan tässä appelsiinikakussa käytetään korppujauhoja. Kovaksi vatkatut munanvalkuaiset antavat kakulle niin sanotusti potkua. Anna kakun jäähtyä vuoassaan.
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
1 kakkuun
- 3 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 1 dl jauhettuja manteleita
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 dl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Erottele munankeltuaiset -valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri.
2. Lisää appelsiininkuori ja appelsiinimehu, mantelit sekä yhdistetyt korppujauhot ja leivinjauhe.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan