Mantelikeksit ja vadelma-wasabikastike
Julkaistu
- Ruokavalio: Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 3 munaa
- 200 g kokonaisia manteleita
- 200 g tomusokeria
- 400 g vehnäjauhoja
Kastike
- 300 g vadelmia
- wasabitahnaa
- ½ dl sokerilientä
Valmistusohje
Vatkaa kulhossa munat ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää joukkoon mantelit ja vehnäjauhot. Sekoita. Jaa paksu taikina kahteen osaan ja muotoile leivinpaperille kahdeksi litteäksi leiväksi.
Paista 180 asteessa n. 35 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. Leikkaa uunista tulleet leivät noin 2 cm siivuiksi ja anna niiden jäähtyä rapeiksi.
Yhdistä wasabitahnaa sokeriliemeen. Kaada liemi vadelmien sekaan ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kastiketta keksin päälle tai dippaile!
Resepti: Nicolas Thieulon
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan